‘Herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı’

‘Herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı’
Başak Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin Lice’de seçim bürosu açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Başak Demirtaş, "Bugünlerde biri var ki o da Selahattin’e ‘Selo’ diyor, herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı" dedi.

TİGRİS HABER - Başak Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş'ı hedef almasıyla ilgili olarak "Bugünlerde biri var ki o da Selahattin’e ‘Selo’ diyor, herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı. Halkımıza yıllardır zulüm yaşattı, bunları saklamak ve gizlemek istiyor. Kadınlara, çocuklara yaşattığı krizi gizlemek istiyor" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları tüm hızıyla sürerken Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki seçim bürosunun açılışı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, gazeteci Cengiz Çandar, Sorgül Aytek ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Hişyar Özsoy katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

‘Siyasetçilerimizi içeride tutuyorlar ama halkımız direniyor’

Açılışta bir konuşma yapan Başak Demirtaş, miting meydanlarında Selahattin Demirtaş'a yönelik 'Selo' diye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Erdoğan'ın her seçim döneminde Selahattin Demirtaş'a yönelik açıklamalar yaptığını dile getiren Başak Demirtaş, "Bugünlerde biri var ki o da Selahattin’e ‘Selo’ diyor, herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı. Halkımıza yıllardır zulüm yaşattı, bunları saklamak ve gizlemek istiyor. Kadınlara, çocuklara yaşattığı krizi gizlemek istiyor. Yıllardır haksız hukuksuz bir şekilde siyasetçilerimizi içeride tutuyorlar ama halkımız direniyor.

İktidarın hakaretlerine, zulmüne baş eğmeyeceğiz. 14 Mayıs günü Yeşil Sol Partisi’ni büyüteceğiz, partimizi güçlü bir şekilde meclis gönderebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizlere düşen Licê’nin direniş zaferine layık olmak, değil mi? Milyonlarca genç arkadaşım bu sene oy kullanacak. 14 Mayıs’ta sandıklarda güçlü bir şekilde ‘Edî bes e’ demeyelim mi? Lice evladına sahip çıktı, Lice dimdik ayakta duruyor. Lice bizim gurur kaynağımız. 14 Mayıs’ta Lice yine destan yazacak" dedi.

‘Lice hiçbir zaman zulme boyun eğmedi’

Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar, halkı Kürtçe selamladı. Çandar, “Lice hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, her zaman ayakta durdu. 22 Ekim’de alanda olan çocuklar bugün bu meydanı dolduran çocuklar. Lice’nin bir tane düzgün yolu yok, kayyumlara terk edilmiş. Bu zulüm halen hepimizin üzerinde devam ediyor. 14 Mayıs’ta bu zulme dur demek için Meclis’e gideceğiz. Hapishanede tutsak edilenleri geri alacağız. Eğer Demirtaş’ı, Kışanak’ı, Tuncel’i alıp buraya getirmesek o Meclis bize haram olsun. Yalnız onları değil, bu toprakları terk etmek zorunda olanları da alıp buraya Amed’e geri getirmesek o Meclis haram olsun bizlere. Sizden alacağımız güçle zulmü sonlandıracak, Ankara yolunu tutacağız. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

‘Başarımız Lice’nin direnişi gibi olacak’

Devamında konuşan vekil adayı DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, Lice’nin önemine vurgu yaparak “Lice, Amed’in kalbidir. Başarımız Lice’nin direnişi gibi olacak. Değerli halkımız bunlar yemin etmişlerdi, 2014’de ‘Çöktürme Planı’ yaptılar, ‘bu sefer bitireceğiz ya da kendi isteğimiz gibi Kürt yağacağız’ dediler. Yapmadıkları plan kalmadı” dedi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.