Hevsel Bahçeleri için nöbet gece boyu sürdü

Hevsel Bahçeleri için nöbet gece boyu sürdü
Hevsel Bahçesi'nde gerçekleştirilen ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla gençler tarafından "Hevsel'den Gezi'ye Dicle direniyor" şiarıyla başlatılan oturma eylemi polisin tüm engellerine rağmen gece boyunca devam etti.

DİYARBAKIR - Hevsel Bahçesi'nde gerçekleştirilen ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla gençler tarafından "Hevsel'den Gezi'ye Dicle direniyor" şiarıyla başlatılan oturma eylemi polisin tüm engellerine rağmen gece boyunca devam etti. Hevsel için yarın Taksim'de de eylem yapılacak. 

Diyarbakır'daki Hevsel bahçesindeki doğa katliamını engellemek ve protesto etmek amacıyla gençlerin başlattığı nöbet eylemi gece boyunca devam etti. "Hevsel'den Gezi'ye Dicle direniyor" şiarıyla polisin tüm engellerine rağmen oturma eylemi başlatan gençler, ağaçların kesimini durdurma noktasındaki kararlığı büyük coşku yaratırken Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği'nin alanda yaptığı açıklamada tüm halka duyarlılık çağrısında bulundu. 

DÖDEF'li gençlerin Hevsel Bahçesi'nde gerçekleştirdiği oturma eylemine destekler de hızla büyürken, gençler tarafından, sosyal medyada yapılan çağrılarda tüm yurttaşlara, Pazartesi günü "Gezi'den Hevsel'e gençlik direnişe şiarı ile her yerde örgütlenmeye ve saat 19.30'da buluşalım" sloganı ile örgütlenme ve duyarlılık çağrıları yapıldı. BDP Gençlik Meclisi ise Pazartesi (yarın) saat 19.30'da DÖDEF'li gençlerin Hevsel Bahçesi'nde gerçekleştirdiği oturma eylemine destek olmaları için İstanbul Taksim Meydanı'nda eylem gerçekleştirme çağrısında bulundu.

Ayrıca sosyal medya da DÖDEF'li gençlerin Hevsel Bahçesi'nde gerçekleştirdikleri oturma eylemine destekler hızla devam ederken sosyal medya kullanıcılarının yoğun destek verdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.