Hevsel'de direnenlere destek

Hevsel'de direnenlere destek
Hevsel bahçelerinde yapılan ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla nöbet eylemi yapan DÜÖ-DER ve BDP Gençlik Meclisi üyelerine destek ziyaretleri devam etti.

 

Haber Merkezi-DİYARBAKIR - DÜÖ-DER, MEGAM-DER ve BDP Gençlik Meclisi üyelerinin Hevsel bahçelerindeki ağaç kıyımına karşı başlatmış oldukları nöbet eylemi, 10'uncu gününde devam ediyor. Sabaha karşı başlayan yağmura rağmen ateş yakıp etrafında şarkı söyleyen gençleri, ziyaret eden TMMOB Şehir Plancıları Odası, Hevsel bahçelerinde yapılan ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla Hevsel bahçelerine gelerek, burada basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Yıldız Tatlıcı, Hevsel bahçelerinin Diyarbakır'ın Dicle nehrinin doğu yakasında korunması gereken sulak alan niteliğine sahip bir bölge olduğunu belirtti. Tatlıcı, "Dicle Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ağaç kesimi, kamuoyunun tepkisi ve alanda başlatılan direniş ile durdurulmuştur. Diyarbakır kalesi ve hevsel bahçeleri kültürel peyzaj alanı olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne önerilmiş olan alana yapılan ve ağır tahribata neden olan uygulama hangi gerekçeyle açıklanmaya çalışılırsa çalışılsın, kabul edilemez niteliktedir" dedi. 

Geçtiğimiz yıl açıklanamayan rezerve yapı alanı kararının alana yönelik önemli tehdit olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Tatlıcı, şunları dile getirdi: "Hevsel bahçeleri çevresinde, Dicle vadisinde Dicle Üniversitesi tarafından ağaç kesimleriyle başlatılan tahribatı protesto ediyor, üniversite yönetimini insanlığa ve doğaya karşı sorumlu davranmaya davet ediyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.