Hevsel’e kulübe bile dikilmeyecek

Hevsel’e kulübe bile dikilmeyecek
AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Galip Ensarioğlu, "Hevsel Bahçelerinin olduğu alana bir kulübe bile dikilmeyecek. Böyle bir plan ve niyet yok" dedi

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Dicle Üniversitesi (DÜ) kampusunda ağaç kesilen alanda HES kurulacağı veya konut inşa edileceği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'ın normalleşmesi ve sorunlarının çözülmesinin birilerini rahatsız ettiğini bu nedenle sorun yaratılmaya gayret edildiğini savunan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Siyaset alanı daralanlar büyük bir rahatsızlık içinde. Hep sorun üzerinden siyaset yaptıkları için projeleri de olmadığından olumsuzluk yaratmaya çalışıyorlar. Bir takım yalanlarla halkı kışkırtmaya çalışıyorlar. Çok net söylüyorum Hevsel Bahçelerinin olduğu alana bir kulübe bile dikilmeyecek. Böyle bir plan ve niyet yok. Hevsel Bahçelerine TOKİ konut yapacakmış. Bir kere Dicle Vadisi Projesini yapan TOKİ değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Onların yapamadığını biz yaptığımız için bundan rahatsızlık duyuyorlar. Rezerv alanı olarak tespit ettiğimiz yer Silvan yolunda DÜ'nün karşısındaki hazine arazisi olduğu halde hala Hevsel Bahçelerine TOKİ'nin konut yapacağını söylüyorlar. Bu tamamen iftira ve yalan. Bu yalana kendileri de inandılar Diyarbakır halkını da inandırmaya çalışıyorlar."

hevsele-kulube-bile-dikilmeyecek----(2).jpg

hevsele-kulube-bile-dikilmeyecek----(3).jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.