Hevsel’i domuz sürüsü bastı!

Hevsel’i domuz sürüsü bastı!
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Hevsel bahçelerinde domuz sürüsü görüldü. Fotoğraf Sanatçısı Nizameddin Pirinççioğlu tarafından görüntülenen domuz sürüsü, bahçe sahiplerini tedirgin etti.

TİGRİS HABER- Diyarbakır kalesi ile Dicle nehri vadisinde yer alan ve Diyarbakır’ın adeta akciğerleri konumunda bulunan Hevsel Bahçeleri yüzlerce kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Sonbaharla birlikte Kuş sürülerinin göç güzergahı üzerinde de bulunan Hevsel Bahçeleri, kuş sürülerinin mola verdiği yerlerden biri. Hevsel bahçeleri ilkbahar ve özellikle de sonbahar’da adeta kartpostallık görüntüler yarattığı için fotoğraf sanatçılarının büyük ilgisini çekiyor.

hewswl-domuz-sueusu-4.jpeg

Hevsel’e Bahçelerine sık sık giderek fotoğraflar çeken fotoğraf sanatçısı Nizameddin Pirinççioğlu, bu kez hiç beklemediği bir görüntü ile karşılaştı. Aracıyla Mardinkapı’dan Hevsel Bahçelerine inerken eski değirmenleri geçtikten sonra aniden domuz sürüsüne rastlayan Nizameddin Pirinççioğlu, aracından inerek domuzları kavak ağaçlarının bulunduğu bölgeye kadar takip etti.

hewswl-domuz-sueusu-1.jpegDomuz sürüsü aniden ortaya çıktı

Domuzların fotoğraflarını çeken Pirinççioğlu,“Hava güzel ve siste vardı. Hevsel bahçelerine giderek sonbahar fotoğrafları çekmek istedim. Saat 13.30 sıralarında araçla Hevsel’de ilerlerken aniden önüme bir domuzsürüsü çıktı. Çok şaşırdım. Bayağı da büyüktüler. Yolun diğer tarafına hızla geçerek kavak ağaçlarının arasında kayboldular. Bende fotoğraflarını çektim. Bahçe sahipleri, domuzların Dicle Nehri’nin diğer yakasından özellikle gece saat 02.00 sıralarında Hevsel bahçelerine geldiğini ve marul ve lahana tarlalarında beslendiklerini söyledi.

hewswl-domuz-sueusu-3.jpeg

Bahçe sahipleri domuzların gündüz ortaya çıkmasına ise benim gibi bayağı şaşırdı. Normalinde gece gelip sabah 06.00’ya kadar yani karanlıkta karınlarını doyurduktan sonra tekrardan Nehrin diğer tarafına geçiyorlarmış. Bahçe sahipleri de domuz sürüsünün gündüz vakti gezmesinden tedirgindi. “ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum