Hindi satışlarında yüzde 50 düşüş

Hindi satışlarında yüzde 50 düşüş
Hindi satışlarında yüzde 50 düşüş

Yeni yıl yeni umut demek kimine göre, kimine göre ise yine her şey ,"Eski Hamam Eski Tas".

Yeni yıl kime ne kadar yenilik getirir, kimlerin beklentilerine nasıl bir karşılık verir bilinmez ama yeni yıla varmadan çarşı pazarda bir yeni yıl hareketliliği var.

 

Yeni yıla hazırlığın bir parçası olan yılbaşı hindisi telaşı çarşı pazardaki hareketliliği biraz olsun arttırdı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Eski Hal semtindeki Hindi Pazarı, yılbaşında Hindi ziyafeti çekecek olanlar için bir uğrak yeri. Birbirinden görkemli Hindilerin bulunduğu pazarda Hindinin kilosu ise 17.50 TL.

 

Yeni yılda huzur, barış olsun

Eski Hal Hindi Pazarında Hindi satıcısı Remzi Erpek, "Bu sene satışlar boş. İşlerimiz çok düştü. Geçen seneye göre işlerimiz %50 düştü diyebilirim. Eskiden bir günde 50 tane hindi satıyordum şimdi ise satışlarım yarıdan fazla düştü. Bu yıl zaten çok kötü geçti. Milletçe de toplumca da her şey çok kötü geçti. Burada olaylar çıktı, millet perişan oldu. İnsanlar evinden barkından oldu. Bugün  bu durumdaki insanlar nasıl gelip Hindi alacaklar? Bazen insanlara hayrına Tavuk, Hindi verdiğimiz bile oluyor. İnsanların gelir durumu çok kötü. Yeni yıldan beklentim, savaşlar olmasın, insanlar canından, malından olmasın. Tüm insanlar mutlu olsun. İnsanlar işinde gücünde olsunlar. Yeni yılda huzur, barış olsun istiyoruz."

Ali ABBAS YILMAZ/ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.