HKP’den kayyumlar hakkında suç duyurusu

HKP’den kayyumlar hakkında suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün, “Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız” dedi.

TİGRİS HABER - Sayıştay’ın tespitine göre; Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Belediyesi’nin ihalesiz olarak 23 milyon 205 bin liralık ağaç, çalı, bitki ve lale soğanı aldığı ortaya çıktı. Sayıştay raporunda, alımın Sakarya-Kocaeli bölgesinde yer alan dört firmadan yapıldığını belirlendi. Raporda, söz konusu alımın, Kamu İhale Kanunu’na uygun olarak rekabet koşullarını da oluşturmak suretiyle kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşletmesi de Sayıştay’a vermesi gereken defter, kayıt ve belgeleri mevzuatta yer alan sürede göndermedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Diyarbakır Valisi ve kayyum belediye başkanı Ali İhsan Su, Eski vali ve kayyum belediye başkanı Münir Karaloğlu, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşletmesi yöneticileri ile doğrudan temin yoluyla ihale alan şüpheli şirket yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“Hesabını soracağız”

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün özetçe şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer halkımız; HKP olarak kimden ve nereden gelirse gelsin yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle olan hukuki mücadelemiz sürüyor. Kamu kaynağı olan milyonlarca lira halk için kullanılması gerekirken kişiler, dernekler, vakıflar için kullanılmıştır. Bunlara peşkeş çekilmiştir. HKP adına yaptığımız bu suç duyurusunda AKP ‘giller’in hukuk bürolarına dönüşmüş olan bugünün yargısından olumlu bir karar geleceğine ihtimal vermiyoruz. Amacımız bu suçları kayıt altına almak, bağımsız ve tarafsız bir yargı kurulduğunda hesap sorulmasını sağlamaktır. HKP olarak bütün bu yolsuzlukları teşhir etmeye devam edeceğiz. Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum