Hortum depremzedeyi vurdu: 2'si ölü, 46'sı ağır 150 yaralı

Hortum depremzedeyi vurdu: 2'si ölü, 46'sı ağır 150 yaralı
Maraş'ın Pazarcık ilçesinde aniden oluşan hortum depremzedelerin yaşadığı çadır ve konteynerleri vurdu. Çevredeki binaların çatıları konteyner ve çadırların üzerine düştü. Hortum nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 46'ı ağır 150 kişi yaralandı.

maras-tigris.jpegTİGRİS HABER - Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava, kuvvetli rüzgar ve fırtına Maraş'ın Pazarcık ilçesinde etkili oldu. 6 Şubat günü yaşanan ilk depremin merkezi olan Pazarcık'ta fırtına ve hortum nedeniyle depremzedelerin konteyner ve çadırları ve bazı binaların çatısı uçtu.

2 kişi hayatını kaybetti 46'sı ağır 150 kişi yaralandı

Hortum nedeniyle bazı binaların çatıları depremzedelerin kaldığı çadırların üzerine düştü. Hortum nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 46'sı ağır 150 kişi yaralandı yaralandı. İlçedeki bazı araçların da hortumun etkisiyle ters döndüğü görüldü.

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bölgeye AFAD ile birlikte ilgili ekiplerinde gönderildiği bildirildi. Bölgeye sevk edilen jandarma komando ekipleri, zarar gören alanlarda çalışma başlattı.

‘Kızımı rüzgar götürecekti çadırla birlikte’

Hortumu yaşayanlardan Elif Çırahan, 2 kızının yaralandığını söyledi. Birden çadırların uçmaya başladığını belirten Çırahan, "Rüzgar çıktı, rüzgar çadırlarımızın hepsini uçurdu. 2 kızım gitti, öldü mü kaldı mı bilmiyorum kanlar içindeydi. Kızımı rüzgar götürecekti çadırla birlikte kocamla zor tutuyordum. Hepimiz mahvolduk bir deprem, bir bu rüzgar. Biz mahvolduk, bizim halimiz ne olacak" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.