‘Hoş geldiniz ve güle güle’

‘Hoş geldiniz ve güle güle’
İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin nezaket ziyareti bitti. Nezaket ziyaretine İnce’nin, ‘Hoş geldiniz ve güle güle’ mesajı damgasını vurdu.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı ve Millet İttfakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de görüşme için Memleket Partisi binasına gitti. Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Görüşmeden önce, her iki partiden de "Bir nezaket ziyareti olacak" açıklaması gelmişti. Taraflar görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

‘Sorunları ilettiğimizi de karşılıklı ifade ettik’

Basın açıklamasında ilk sözü CHP lideri Kılıçdaroğlu aldı, görüşmenin seyrine dair şunları söyledi: Sayın Genel Başkan'a davetimize icabet ettiğini için yürekten teşekkür ediyoruz. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi sorunları ilettiğimizi de karşılıklı ifade ettik. Bu konuda biz bir kanun teklifi hazırlıyoruz deprem bölgesiyle ilgili olarak. O konuda da sayın gelen başkana ayrıntılı olarak bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde bu kanun teklifini de Meclis'e sunacağız. Yani işin özeti, Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya, birlikte olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok çok ötesinde, Türkiye'nin sorunları. Türkiye'nin sorunlarına ben ne kadar duyarlıysam elbette ki Sayın İnce de bir o kadar duyarlı. Sorunları karşılıklı olarak masaya yatırmak da doğal olarak hem benim görevim hem de Sayın İnce'nin görevi. Bizi kabul ettiği için tekrar Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyorum.

‘Sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız’

Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alarak "Sayın Genel Başkan'a geldikleri için çok teşekkür ediyoruz." dedi ve şu açıklamayı yaptı:

"Bizler Memleket Partisi olarak, ittifaklar olmalıdır siyasette. Fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır. İlke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz de çok nettir. Bir, Atatürk'ü tartıştırmayız, teröre karşı mesafeliyiz, PKK'sına, FETÖ'süne, IŞİD'ine, aklınıza kim geliyorsa DHKP-C'sine, Hizbullahı'na ve biz kadın hakları konusunda çok kararlıyız. Asla geri adım atmayız. Sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız.

'Hoş geldiniz, güle güle'

Bizim ilkelerimiz bunlar. Duruşumuz bunlar. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Ve yine inandığımız bir şey var: Bu Erdoğan gitmeli, bu Erdoğan yorgundur. Erdoğan ortak aklı temsil etmemektedir. Bilime inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır, beş dakika daha bu memleketi yönetmemelidir.. Görüşlerimizi net ve açık bir biçimde ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkan'a tekrar geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz ve güle güle."

‘Biz döne döne, Köroğlu gibi savaşıyoruz’

İnce, "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hayır, ben öyle bir şey demedim. Biz döne döne, Köroğlu gibi savaşıyoruz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.