HÜDA-PAR: çatışmalarda siviller öldü

HÜDA-PAR: çatışmalarda siviller öldü
Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ülkede yaşanan son gelişmelere ve gündemdeki çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR

Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çatışmalı süreçte hak ihlallerinin yaşandığını söyledi. Adil olmayan bir çözümün, çözüm olmayacağını kaydeden Yapıcıoğlu, çatışmalı süreçte hak ihlallerinin yaşandığını belirterek, “Evet, çatışmaların şehir içine taşınmasından sonra mutlak surette hak ihlalleri yaşanmıştır. Hem de ağır hak ihlalleri yaşanmıştır. Ciddi anlamda siviller de bundan zarar görmüştür, sivil can kayıpları yaşanmıştır. Milletin evi yıkılmıştır, evi yıkılmayanlar da evlerini kullanamamaktadırlar. Hastaneler yıkılmış, okullar tahrip olmuş, öğrenciler okula gidememiştir” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ülkede yaşanan son gelişmelere ve gündemdeki bazı konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatının Türkiye’de düzenlenen toplantısına, devlet ile PKK arasında devam eden çatışma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, Eğitim Sen’i de  ‘Çocuklara cinsel eğitim’ çalışması üzerinden eleştirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’daki toplantısını memnuniyetle karşılayan Yapıcıoğlu, “ İslam coğrafyasındaki İslam ülkelerinin herhangi birinde bir sorun baş gösterdiğinde bu sorun ümmet içi bir meseledir, aile içi bir meseledir ve bunun ümmet içerisinde kalması ve ümmetin bu sorunları halletmesi gerekir. Ta ki on binlerce kilometre ötelerden emperyalistler gelip bu işe müdahil olmasınlar” diye konuştu.

Bölgedeki çatışmalı süreci değerlendiren Yapıcıoğlu, “ Özerklik veya öz yönetim,  adına her ne derseniz deyin bunun tek taraflı ilanı olabilecek bir şey değildir. Eğer siz memleketin idari yapısında bir değişiklik istiyorsanız, bunu dile getirir ve mutabakatın sağlanmasını zorlarsınız. Ama işi bir oldubitti ile kazılmış çukurlara veya onların kenarlarına veya evlerin içerisine yüzlerce kiloluk hatta tonlarca ağırlıkta bombalar yerleştirerek yapmaya kalkarsanız, devletin şiddetle sizin üzerinize geleceğini de mutlak surette hesap etmişsiniz demektir” diye konuştu.

Bölgedeki çatışmalı ortamda hak ihlalleri yaşandığının altını çizen Yapıcıoğlu, “ Evet, çatışmaların şehir içine taşınmasından sonra mutlak surette hak ihlalleri yaşanmıştır. Hem de ağır hak ihlalleri yaşanmıştır. Ciddi anlamda siviller de bundan zarar görmüştür, sivil can kayıpları yaşanmıştır. Milletin evi yıkılmıştır, evi yıkılmayanlar da evlerini kullanamamaktadırlar. Hastaneler yıkılmış, okullar tahrip olmuş, öğrenciler okula gidememiştir. Herkesin hayatı alt üst oldu. Bundan siyasi bir rant bekleyerek bu işe girenler siyaseten de bu işten zarar ettiklerini umarım görmeye başlamışlardır. Bu çatışmaların biran önce bitmesi memleketin biran önce huzura kavuşması insanların normal hayatına dönebilmesi temennimizdir” şeklinde konuştu.

Adil çözüm

Kürt sorununun adil çözümüne vurgu yapan Yapıcıoğlu, “ Eğer memlekete gelen huzurun kalıcı olması isteniyorsa, gerçekten kalıcı bir kardeşliğin tesis edilmesi isteniyorsa bunun mutlak surette adalet temelinde olması gerekir. Adalet sağlanmadan huzur avdet etmez. Adalet sağlanmadan sağlanan sükûnet kalıcı olmaz. Adil olmayan bir çözüm, çözüm değildir” dedi.

Çözüm sürecindeki muhataplık meselesine de değinen Yapıcıoğlu, “ Adına çözüm süreci dedikleri çatışmasızlık sürecinde hükümetin sadece bir partiyi veya bir örgütü veya onun liderini muhatap alarak bu süreci sürdürmeye çalışması hataydı. Bugün hükümet bu işin muhatabı yoktur demekle aynı hatayı tekrar ediyor” dedi.

Adım atın

Devletin, operasyonlar sürerken reformları askıya almasının doğru bir yaklaşım olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, “Operasyonlar devam ederken veya “terörle mücadele devam ederken reform yapılmaz” mantığı ve yaklaşımı doğru değildir. Eğer siz gerçekten meseleyi çözmek istiyorsanız, elinde silah olan, eylemlere girişenlere karşı operasyon yaparken de atmanız gereken adımları mutlak surette atmak zorundasınız. Siyaseten belki sizlere bazı şeyleri kaybettirir düşüncesiyle bunu erteliyor olabilirsiniz, ama yanlış yapıyorsunuz. Kısa günün karı diyerek bu yola sapmışsanız, emin olunuz ki uzun vadede bu politikanızdan da en büyük zararı yine siz göreceksiniz. Memlekete bir iyilik yapmak istiyorsanız kısa vadede siyaseten size zararı olabileceğini kesin olarak biliyor olsanız bile memleketin menfaatine olan bu adımları bir an önce atmalısınız” diye konuştu.

HÜDA-Par, Eğitim-Sen’in ‘Değerler eğitimi’ konulu çalışmasını eleştiren Yapıcıoğlu, “Bazı Avrupa birliği ülkelerinde maalesef bunların uygulamaları da vardır. İlkokul seviyesindeki çocuklara cinsel bilgiler veya cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği adı altında, tarih boyunca sapıtan, yoldan çıkan kavimlerin farklı farklı tarihlerde yapmış oldukları ne kadar azgınlık varsa hepsini bir araya toplayıp bunları yapmaya/ yaptırmaya çalışıyorlar ve olabildiğince de yaygınlaştırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber:Ali ABBAS YILMAZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.