HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanından 'Diyar Kule' teklifi

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanından 'Diyar Kule' teklifi
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır Talaytepe’ye ‘Diyar Kule’ yapılması teklifinde bulundu.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç,bu hafta merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi'nde bulunan TV ve radyo vericilerinin bulunduğu tepeye seyir terası yapılmasını gündeme getirdi.

Sürekli hırsızlık olayları ile gündeme gelen Talaytepe’deki TV ve radyo vericileri için önemli çözüm önerilerinde bulunan Dinç, söz konusu vericilerin tek anten üzerinden birleştirilerek, daha güvenli bir yayın yapması, görüntü kirliliğinin önlenmesi, ekonomi ve turizme katkı sunacağı, ‘Diyar Kule’ yapılmasını teklif etti.

“Anten yığınları ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit etmektedir”

Talaytepe’de yıllardır ulusal ve yerel kanallara yayın akışını sağlayan uydu alıcılarının dahakaliteli ve güvenli yayın yapabilmesi için çözüm önerilerinde bulunan Dinç, şu an ki uydu alıcılarının ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit ettiğini ve görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade etti.

Dinç, “Burası Diyarıbekir’imizin en yüksek rakımıdır. Talaytepe’de bu uydu alıcıları radyo ve televizyon vericilerinin olduğu bir merkezdir. Yıllardır bu tepe hem yerel hem de ulusal kanallara önemli yayın hizmeti vermektedir. Ancak son zamanlarda burası uyuşturucu bağımlıları ve hırsızların mekânı olmuş durumdadır. Bununla birlikte buradaki anten yığınları ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit edip görüntü kirliliğini oluşturmaktadır.” dedi.

“Şehrimizi kuş bakışıyla seyretmiş oluruz”

‘Diyar Kule’ vesilesiyle Diyarbakır’a turizm akışı ve ekonomik katkı sağlanacağını belirten Dinç, “İstanbul’daki ‘Çamlıca Kulesine’ benzeyen Talaytepe’ye de ‘Diyar Kule’ inşa edebiliriz. ‘Diyar Kule’ vesilesiyle buradaki tüm vericileri tek bir arada toplayıp çevredeki görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacağız. ‘Diyar Kule’ vesilesiyle peygamberler ve sahabeler şehrimizi kuş bakışıyla seyretmiş oluruz. Yapılacak olan bu proje ile şehrimize hem turizm akışı hem de ekonomik katkı sağlanmış olacaktır. Aynı şekilde çevreyi ve halk sağlığını tehdit eden radyasyonlardan da kurtulmuş olacak radyo ve televizyonlar da kaliteli ve güvenli bir şekilde de yayın yapmış olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum