HÜDA PAR İl Başkanı Dinç: Zor günlerin üstesinden geleceğiz

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç: Zor günlerin üstesinden geleceğiz
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, “Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır” dedi.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, depremzedeler için yaptıkları çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Dinç, depremin Diyarbakır’da meydana getirdiği can kaybı, yaralı sayısı ve hasarlı bina sayısını paylaşarak, “Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, vefat eden kardeşlerimizin yakınlarına ve tüm depremzedeler sabırlar diliyoruz” dedi.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerle bir araya geldiklerini belirterek; depremzedelerin sorun, problem ve sıkıntılarını çözmek için sahada olduklarını belirtti. Dinç, ayrıca Diyarbakır’ın dışında depremin merkezi olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a da üye ve temsilcilerini göndererek yaraları sardıklarını belirtti.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarına yönelik çözüm önerilerini paylaştı. “İlimizde tespit ettiğimiz sorunların başında, barınma sorunu ön plana çıkmıştır” diyen Dinç: “Yetkililere çağrımız, acil olarak eşyalarını taşıyan depremzede vatandaşlarımızın eşyalarını bırakabilecekleri lojistik alanlarının oluşturulması elzemdir. Lojistik alanlarla ilgili ilimize bağlı tüm meslek odaları ile gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Sonuçlar vatandaşları rahatlatacak şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır” İfadelerini kullandı.

“Konteyner kentlerin yapımına hız verilmeli”

Konteyner kentlerin kurulmasının önemine vurgu yapan, HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, “Malum kış aylarını yaşamaktayız Konteyner kentlerin yapımına hız verilmeli ayrıca Devlet kurumlarının sosyal tesisleri, misafirhaneleri ve tüm imkânlarını depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunmalıdır. Çadır kentler son çözüm olarak düşünülmelidir ” dedi.

“Depremzede kardeşlerimiz maddi ve manevi desteklenmeli”

“Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır” diyen Dinç, “Unutmayalım ki biz büyük bir aileyiz. Birbirimize kardeşlik, dostluk ellerini uzatarak bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Bu vesileyle canhıraş bir şekilde gece gündüz demeden çalışan öncelikle arama kurtarma ekiplerine STK’lara ve yardım sever tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.