Hüda Par’dan gazetemize ziyaret

Hüda Par’dan gazetemize ziyaret
Beraberindeki partili bir heyet ile gazetemizi ziyaret eden Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Genel yayın yönetmenimiz İlyas Akengin’e Bölgenin sorunları

ve referandum sonrası süreçte Kürt sorununun çözümü konusunda hükümetten beklentileri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Hükümetin Kürt sorununun çözümü konusunda biran önce adım atması gerektiğini belirten Tanrıkulu, sorunun çözümü için atılacak adımları şöyle sıraladı: “Anadilde eğitim ve öğretimi kabul edecek. Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edecek. Anayasal vatandaşlık tanımını değiştirecek. Alimlerimizin mezar yerlerini çıkartacak. Kürt meselesi ortadan kalkacak, biz de aynen Türk kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimizin sahip olduğu aynı haklara sahip olacağız.”

Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet gazetemiz Tigris Haberi ziyaret etti.

 

Dün, Genel yayın yönetmenimiz İlyas Akengin’i ziyaret eden Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kürt sorununun çözümü ve referandum sonrası süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Siyasi iktidardan Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmalarını beklediklerini belirten Tanrıkulu, sorunun biran önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Ülkede birlik ve beraberliğin sağlanmasına vurgu yapan Tanrıkulu, “Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır, haksızlık vardır” dedi.

Şeyh Said, Said-i Nursi ve Seyit Rıza’nın mezar yerlerinin ortaya çıkarılmasının gerekliliğini belirten Tanrıkulu, İskilipli Atıf Hoca’yı örnek göstererek çifte standardın kaldırılmasını istedi.

Batının darbecileri desteklediğine değinen Tanrıkulu, İslam ülkeleri ile ekonomik, siyasi işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Anayasa referandumundan ‘Evet’ çıkmasıyla birlikte halkın siyasi iktidara tarihi bir sorumluluk yüklediğini belirten Tanrıkulu, “Hükümet Kürt meselesinin çözmek için biran önce adım atmalıdır. Bu atacağı adımlar da bellidir ve yıllardır dile getirilen hususlardır. Bunun için komisyon kurabilir, siyasi partilerle, kanaat önderleriyle görüşebilir veya hiç kimseyle de görüşmeyebilir, görüşmesine de gerek yok. Atacağı üç beş adımdır, bunları attığı zaman bu mesele biter. Anadilde eğitim ve öğretimi kabul edecek. Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edecek. Anayasal vatandaşlık tanımını değiştirecek. Alimlerimizin mezar yerlerini çıkartacak. Kürt meselesi ortadan kalkacak, biz de aynen Türk kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimizin sahip olduğu aynı haklara sahip olacağız. Dolayısıyla hükümet bu adımları atarsa PKK gibi örgütlerin elindeki silahın da meşruiyet zemini kalmayacaktır. Halk destek vermeyecektir ve marjinal bir hale gelecektir” diye konuştu.

 

Tanrıkulu’nun değerlendirmelerinin tamamı yarın Tigris Haberde!

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.