HÜDA PAR’dan vahşi saldırıya tepki

HÜDA PAR’dan vahşi saldırıya tepki
HÜDA PAR, İzmir’de Suriyeli üç gencin vahşi bir şekilde katledilmesine ilişkin yetkililerin sessizliğine tepki gösterdi.

TİGRİS HABER- İzmir’de 3 Suriyeli gencin yakılarak katledilmesine sert tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, suskun kalan yetkililerin, azmettiricileri cesaretlendirdiği gibi menfur hadiseleri de tetiklediğine dikkatleri çekti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bir fabrikada çalışan Suriyeli üç kişinin, geçtiğimiz 16 Kasım’da gece fabrikadaki ranzalarında uyudukları sırada K.K. isimli bir şahıs tarafından üzerlerine benzin dökülerek yakılması olayına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin şunları söyledi, “16 Kasım’da 3 Suriyeli genç, İzmir’de yakılarak katledilmiş ve bu hadise ancak bir ay sonra medyaya düşmüştür. Daha hazin olanı ise katil/azmettiren ve hadisenin bizzat kendisi üzerinde bir çok karanlık/tehlikeli yönler var iken adli ve idari mercilerin açıklama yapmamış olmasıdır.”

Yetkililer açıklama yapmak için sıraya girmişti

Açıklamasına devam eden Şahin, “Toplumun genel olarak sessizliği ise, içine düştüğümüz insanlık krizinin boyutunu bir kez daha deşifre etmiştir. Yakılarak katledilenler Suriyeli gençler değil de 3 tane köpek yavrusu olsaydı curcuna kopmuş ve ‘Yetkililer’ açıklama yapmak için sıraya girmişlerdi.

Son dönemlerde Suriyeli sığınmacılara yönelik katliam, linç, nefret ve ayrımcılık suçlarına ilişkin kamu otoritesinin bilinçli bir vurdumduymazlığı tercih etmiş olması, bazı siyasetçilerin oy kaybı endişesi üzerinden sessizliği ve bazılarının ise mülteci/yabancı düşmanlığını, söylemlerinin merkezine almış olması katil/azmettiricileri cesaretlendirdiği gibi menfur hadiseleri tetiklediğini tekrar tekrar not düşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.