HÜDA PAR’lı Dinç: Elektrik kesintisi kabul edilemez

HÜDA PAR’lı Dinç: Elektrik kesintisi kabul edilemez
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Düzova (Qerhéta) Mahallesinde bir haftadan fazladır elektrikleri kesilen mahalleliyi ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, birkaç kişinin borcu yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılmasının kabul edilebilir bir yönünün olmadığını ve işin takipçisi olacaklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Düzova (Qerhéta) Mahalle sakinlerinin bir haftadan fazladır elektrikleri kesik olduğundan mağduriyetleri sürüyor. Bazı mahalle sakinlerinin kaçak elektrik kullanımı ve bazılarının ise biriken borçlarından dolayı Dicle Elektrik Enerji Şirketi tarafından 140 hanelik tüm mahalleli elektriksiz bırakıldı.Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Dinç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mağdur durumda kim olursa olsun mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR olarak sahada olduklarını anımsatan Dinç, “ Şu an Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Düzova köyündeyiz. Diyarbakır İl Başkanımız Sayın Vedat Turgut, Bismil İlçe Başkanımız Sayın Ali Bilmez ve Çınar İlçe Başkanımız Sayın Abdurrahman Tekdal ile birlikte bugün elektrikle ilgili olan bir sıkıntıyla ilgilenmek adına mahalle sakinlerimizle görüşmeye geldik” ifadelerin kullandı.

Bunca mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Dinç, birkaç kişinin borcu yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılmasının kabul edilebilir bir yönünün olmadığını ve işin takipçisi olacaklarını belirterek şunları kaydetti:

“Yaşanan bu sorun ve sıkıntının bir an önce bitmesi gerekiyor. Sonuçta su hayattır. Vatandaş su içemiyor. Hayvanlarla ilgili sıkıntılar var. Yani bu sıcak zamanda ve özellikle hasat döneminde ürünlerin en çok suya ihtiyaç duyduğu bu süreçte elektriğin kesilmesi kabul edilemez ve bu sürecin takipçisi olacağız. İnşallah köylüler daha da fazla mağdur edilmeden bu süreç çözüme kavuşturulur. Bu köy 140 hanedir. Bu 140 haneden sadece 20 hanenin belki sondajla ilgili, elektrikle ilgili kullanılan ya da kullanılmama dışında bir sıkıntı var. Bu 20 kişinin sıkıntısı tamamen 140 haneye mal edilmesi kabul edilemez. Sonuçta hukukta suçun şahsiliği vardır. Kim suçluysa ona ceza kesilmesi bir bütün olarak bu köyün cezalandırmasına kabul edilemez. İnşallah umarız ki bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulur.” (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.