HÜDAPAR’dan “Aksa Tufanına Destek Mitingi”

HÜDAPAR’dan “Aksa Tufanına Destek Mitingi”
HÜDAPAR, Diyarbakır istasyon meydanında “Aksa Tufanına Destek Mitingi” düzenledi.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR tarafından Diyarbakır’da düzenlenen, binlerce kişin katıldığı “Aksa Tufanına Destek Mitinginde”, İslam dünyasına ve devletlerine çağrıda bulunuldu: “Kınamalar siyonistleri caydırmaz, caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı. Siyonistler ancak güçten anlar, İslam ümmeti bu gücünü göstermelidir.”

hudapar-miting-2.jpegHÜDAPAR, Diyarbakır istasyon meydanında “Aksa Tufanına Destek Mitingi” düzenledi. Hazırlanan basın bildirisini HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut okudu. Turgut, şunları söyledi; “Biz HÜDA PAR olarak aziz halkımızın huzurunda şu çağırıda bulunuyoruz. Mescid-i Aksa’nın çevresinde bulunması hasebiyle Filistin toprakları, Rabbimiz tarafından mübarek kılınmış topraklardır. Bu nedenle Aksa’nın kudsiyetini muhafaza etmek sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin ortak sorumluluğudur.”

Siyonist işgal çetesinin savaş suçu işlediğini ve iki tarafa da aynı çağırının yapılmasının zalimin yanında olmak anlamına geldiğini belirten Turgut, “Önce olayı doğru tanımlamalıyız; Yaşanmakta olan savaş iki denk tarafın olduğu bir savaş değildir. Bu nedenle her iki tarafa da aynı çağrıyı yapmak, yaşanan mezalime karşı zalimin yanında olmak anlamına gelir.

hudapar-miting-5.jpeg

Hiçbir uluslararası sözleşme, hiçbir hukuk düzeni, hiçbir vicdan bu iki tarafı eşit ve denk olarak kabul edip aynı muameleyi yapmaz, yapmamalıdır. Şart ve imkânlar bakımından kıyas kabul etmeyen bir dengesizlik vardır. Bugün silah ve teknolojik imkânlar bakımından en donanımlı devletler, siyonistlerin yanında yer aldıklarını açıkça beyan etmekte ve bu desteklerini fiilen icra etmektedirler” ifadelerini kullandı.

İnsanlık imtihan ile karşı karşıya

HÜDA PAR olarak mazlumun yanında olduklarını ve siyonist işgal rejimine karşı Filistin’in mazlum halkını desteklediklerini belirten Turgut, “Bugün, insanlık büyük bir imtihan ile karşı karşıyadır. Ya bir halkın topyekûn yok edilmesine sessiz kalan gayretsiz insanlar yığını olarak anılacak, ya da kardeşlerinin göz göre göre ölümüne rıza göstermeyip mazlumun yanında yer alarak tarihte şerefli yerini alacaktır” dedi.

hudapar-miting-4.jpeg

İslam ülkeleri somut ve uygulanabilir adımlar atmalı

“Kudüs Tufanı’na Destek Mitingi’nde” konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili Faruk Dinç ise, “Vicdanı sönmemiş ülkeler terör şebekesi siyonistlerle her türlü diplomatik, askeri ilişkilerini kesmeli ve onlara somut yaptırımlar uygulanmalıdır. İşgalci İsrail’de olan büyükelçimiz geri çağrılmalı, Ankara’daki terör şebekesinin elçisi sınır dışı edilmeli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum