İBB, Ukraynalı savaş mağdurlarının imdadına yetişti

İBB, Ukraynalı savaş mağdurlarının imdadına yetişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Rusya-Ukrayna savaşının mağdurlarının göç etmek zorunda kaldığı, Polonya’nın Varşova ve Romanya’nın Köstence şehirlerine doğru yola çıkardığı 12 tır, söz konusu ülkelerin lojistik merkezlerine ulaştı.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, insani yardım maddesi taşıyan 6 TIR’ın ulaştığı Varşova’nın Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski ile birlikte, mülteciler için kurulan “Geçici Kabul Merkezi”nde bir araya geldi. Savaş mağdurlarının acısına ortak olan üçlü, ortak barış mesajları verdi. Ziyarette duygusal anlar yaşandı. İBB’nin TIR’larında; bebek bezinden hijyen maddelerine, çocuk kıyafetlerinden bakliyata kadar birçok farklı kalemde ürün bulunuyor.

Türkiye’nin Varşova büyükelçiliğini ziyaret ettiler

Ağbaba ve İmamoğlu, Trzaskowski ile buluşma öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat tarafından ağırlanan heyet, ziyaretin ardından Plac Bankowy’deki Varşova Belediye binasına geçti. İmamoğlu, Trzaskowski ile buluşmasında, “Büyükelçi ile mülteciler hakkında konuştuk. Sizin çok başarılı olduğunuzu söyledi. Bu başarınızı dinlemek beni çok mutlu etti. Bunun için sizi tebrik ediyorum. İBB olarak, ne zaman isterseniz kentiniz, halkınız ve mülteciler için yardımcı olacağımızı belirtmek isterim. Aramızdaki dostluktan dolayı sizinle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz ama özellikle insani konularda bu bir sorumluluk” ifadelerini kullandı.

imamoglu-tigris.jpeg

Trzaskowski: “günde 30-40 bin insan geldi”

Ağbaba ve İmamoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Trzaskowski de duygularını, “Uzun süredir devam eden bir mülteci meselesi var. İstatistikler de bize söylüyor ki, Türkiye, mültecilerin kabul edilmesi konusunda dünyada birinci, Polonya ise ikinci sırada. Bizim için Türkiye çok önemli partner. Dostluğumuzun çok önemli potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Büyük kentler olarak Belediye Başkanı ve ben, diğer Avrupa’daki diğer kentlerdeki gibi küresel ısınma, eşitlik mültecilerin entegrasyonu gibi benzer sorunların üstesinden geliyoruz. Ama aynı zamanda zor koşullar altında çalışıyoruz. İkimiz de merkezi hükümet tarafından pek sevilmeyen muhalefet parti üyeleriyiz. Tam anlamıyla bir demokrasiden bahsediyorsak bu ciddi bir problem. Bu nedenle bizim Sayın Belediye Başkanı ile durumumuz çok benzer” sözleriyle dile getirdi. Mülteciler konusunda Avrupa ülkelerinden yeterli desteği alamadıklarını da sözlerine ekleyen Trzaskowski, “Üç hafta önce mülteci akımında zirveyi gördük. Günde 30-40 bin insan geldi” bilgilerini paylaştı.

TIR’larda neler var?

İBB’nin Varşova ve Köstence’ye ulaştırdığı toplam 12 tırda, 200 gramlık konserve çeşitleri (barbunya, fasulye, patlıcan kızartma, çorba, ton balığı, yaprak sarma); gıda kolisi (un, yağ, şeker, pirinç, makarna, bulgur, zeytin, çay, nohut); bebek bezi ve yetişkin bezi, temizlik ve hijyen malzemeleri (çamaşır suyu, arap sabunu, kağıt havlu, yüzey dezenfektanı, toz maskesi, sıvı sabun, çöp torbası vb.); şampuan, battaniye ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün tedarik ettiği malzemeler (yetişkin kıyafeti, çocuk kıyafeti, bot, mont vb.) bulunuyor. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.