İBB’nin iki gemisi Hatay’da

İBB’nin iki gemisi Hatay’da
İBB’nin deprem felaketini yaşayan Hatay ve çevresinde görev yapmak için yola çıkardığı, Orhangazi ve Osmangazi gemileri İskenderun Limanı’na ulaştı.

TİGRİS HABER - İBB’nin deprem felaketini yaşayan Hatay ve çevresinde görev yapmak için yola çıkardığı, Orhangazi ve Osmangazi gemileri İskenderun Limanı’na ulaştı. Osmangazi gemisi, tahliye edilmek isteyen depremzedeleri alıp limandan ayrılırken, Orhangazi gemisi de ilk konuklarını ağırlamaya başladı.

ibb-2-gemi-hatayda-5.jpeg

İçinde barınma, sağlık, rehabilitasyon ve kreş gibi hizmetlerin verildiği geminin ilk konukları, 35 günlük Gülsüm ve Göktuğ bebekler oldu. İkizlerin anne-babasına geçmiş olsun dileklerini ileten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genç çifte, “Burada emin ellerdesiniz. Hep beraber onları iyileştireceğiz. Yolları açık olsun. Onlar bizim için çok büyük umut. Onun için moralinizi yüksek tutun. Hep beraber ayağa kalkacağız. Allah bağışlasın” sözleriyle destek verdi.İmamoğlu mesai arkadaşlarına da “Burası çok özel bir yer. Emeğinize sağlık gerçekten. Bu özel halini, bizim gerçekten özel ihtiyacı olan insanlarımıza yaşatmamız lazım. Bunu siz koordine edeceksiniz” diyerek, teşekkür etti.

ibb-2-gemi-hatayda-3.jpeg

Lojistik merkezde inceleme yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan Hatay’da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasını ziyaret etti. Depremde hasar gören Antakya’daki AFAD binasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen İmamoğlu, acılı vatandaşlardan gelen sorun ve talepleri iletti. Antakya’dan Kırıkhan’a geçen İmamoğlu, deprem için oluşturulan lojistik merkezi ve barınma alanında Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve depremzedelere taziyelerini iletip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kırıkhan’dan İskenderun’a geçen İmamoğlu, yardımsever bir işletme sahibi tarafından tahsis edilen ilçeye hakim bir noktadaki alana kurulan İBB Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Gürkan Alpay ve Murat Yazıcı’dan merkez ve çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin yine İskenderun’da kurduğu, içinde kütüphaneden çocuk oyun alanına kadar birçok hizmeti barındıran çadır kenti de ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.