İçişleri Bakanı Kulp Kaymakamına sahip çıktı

İçişleri Bakanı Kulp Kaymakamına sahip çıktı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Kulp’ta yaşanan Kaymakam ve imam iddialarıyla ilgili bir açıklama yaparak, yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığın inceleme başlattığını söyledi.

TİGRİS HABER - Dün Cuma namazında hutbeyi eksik okuduğu için Kulp Kaymakamı Burak Akeller tarafından mikrofon sopasıyla dövüldüğünü iddia eden imam M.K hakkında inceleme başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında üzerinde yaptığı paylaşımda, Diyarbakır-Kulp Kaymakamı Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde “şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan” cami imamına okuması için hatırlatmada bulunarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağladığını ifade ederek, Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

DİYANET KULP'TAKİ İMAMA SORUŞTURMA AÇTI

Bu arada, Dün Cuma namazında hutbeyi eksik okuduğu için Kulp Kaymakamı Burak Akeller tarafından mikrofon sopasıyla dövüldüğünü iddia eden imam M.K hakkında inceleme başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yaptığı açıklamada, “Bazı medya organlarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camimizde Cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirilmiştir” denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum