İdareci-sendikacı baskı unsuru!

İdareci-sendikacı baskı unsuru!
Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi İhsan Acun, sendika yöneticilerinin çalıştığı kurumlarda yönetici olmaması gerektiğine işaret ederek, “Hem sendika yöneticisi hem de idarecilik yapanlar çalışanlar üzerinde büyük baskı kuruyor.” dedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Sendika üyeleriyle biraya gelen Anadolu Sağlık –Sen Diyarbakır İl Temsilcisi İhsan Acun, Diyarbakır’da şubeleşme yönünde ilerlediğini belirterek, “Sağlık çalışanları sendikamıza büyük teveccüh gösterip bize destek veriyor. Çalışanlardan yapılan kesintileri maksimum düzeyde çalışanlar için harcıyoruz. Sağlık çalışanlarının dertleri ile dertlenip, onların taleplerini hiç kimseden çekinmeden dile getiriyoruz. Bu nedenle sendikamız Diyarbakır’da ciddi şekilde rağbet görüyor.” ifadelerini kullandı.

‘Sendikacı kurum idarecileri baskı kuruyor’

Sağlık Bakanlığı’na da çağrıda bulunan Acun, “Hem sendika yöneticisi hem de idarecilik yapanlar, çalışanlar üzerinde büyük baskı kuruyor. Bunlar, hukuk tanımayıp keyfi muamelelerde bulunuyor. Bu nedenle çalışanların özgürce sendika seçme iradeleri de engelleniyor. Sendika yönetim, disiplin ve denetim organları ile sendika temsilciliği görevi bulunanların idareci yapılmaması gerekir. Danıştay kararlarına aykırı davranan idarecilerin de davalarda sorumlu tutulması ve dava masraflarının rücu edilmesi gerekiyor. Bu iki husus çalışma hayatında çalışanlar için büyük önem arz ediyor. Sendikaların arasında bir rekabet olabilmesi için eşit şartlarda mücadele etmeleri buna bağlıdır. Bu hususlar, sendikalar arası rekabetin olması açısından, çalışma hayatı ve çalışanlar açısından hayati derecededir.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.