İddia: Yeşil Sol Parti'nin oyları başka partilere yazıldı

İddia: Yeşil Sol Parti'nin oyları başka partilere yazıldı
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) birinci çıktığı sandıklardaki oyları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) veri sisteminde, o sandıklarda hiç oyu çıkmayan Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi'ne yazıldığı iddia edildi.

Salih Yeşil

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) birinci çıktığı sandıklardaki oyları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) veri sisteminde, o sandıklarda hiç oyu çıkmayan Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi'ne yazıldığı iddia edildi. Yeşil Sol Parti, YSK'ya itirazda bulundu.

Diyarbakır'ın Bismil'de ilçesindeki Esma Ocak İlkokulu'ndaki 1234 no'lu sandıkta geçerli oylardan 233'ünü alan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, sandıktan birinci parti olarak çıktı. Ancak bu oyların YSK veri sistemi üzerinden o sandıktan hiç oy alamayan Milliyetçi Hareket Partisi'ne yazıldığı iddia edildi. 279 seçmenin o kullandığı 1234 no'lu sandıkta, Hak ve Özgürlükler Partisi'ne, Türkiye Komünist Hareketi'ne, Yeniden Refah Partisi'ne, Güç Birliği Partisi'ne, Sol Parti'ye birer oy, İYİ Parti'ye 2, Büyük Birlik Partisi'ne 3, Cumhuriyet Halk Partisi'ne 4, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 20 oy, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ne 233 oy çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne hiç oyun çıkmadığı sandıkta 12 oy ise geçersiz sayıldı.

Islak imzalı durum böyleyken 1234 no'lu sandıktan 233 oyla birinci çıkan Yeşil Sol Parti'nin oylarının YSK verisi üzerinden o sandıkta hiç oy alamayan Milliyetçi Hareket Partisi'ne yazıldığı iddia edildi. Buna ilişkin sosyal medya paylaşımın yapılması üzerine çok sayıda müşahit kendi sandıklarında da benzer durumun olduğu ıslak imzalı tutanakları sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Sosyal medyada gündem olan duruma ilişkin çok sayıda tepki geldi. Tepkilere yanıt veren Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, "Bu şekilde MHP'ye oy kaydıran epeyce sandık var, tüm ıslak imzalı tutanaklar ile YSK veri sistemine kayıtlı tutanaklar karşılaştırıldı ve bugün itirazlar yapılacak" paylaşımı yaptı.

Telefonla ulaştığımız Atasoy, yapılan paylaşımların doğru olduğunu, Yeşil Sol Parti'nin oylarının başta Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi olmak üzere başka partilerin hanesine yazıldığını söyledi. Atasoy, tespitlerle birlikte itiraz süreci başlattıklarını, itirazların sürdüğünü kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.