İHD: ‘Hasta Tutuklular ölüm sınırındadırlar.’

İHD: ‘Hasta Tutuklular ölüm sınırındadırlar.’
İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), hasta tutuklulara dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır- D Tipi Cezaevi önünde düzenlenen basın açıklamasına İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek ile yaklaşık 100 kişilik tutuklu yakını katıldı. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Bilici, bilim insanları tarafından bir insanın yaşam sürecinin tehlikede olmasının belirtilmesine rağmen, hasta tutuklunun cezaevinde kalması gerektiğinde görüş bildirmenin o insanı idam etmek anlamına geldiğini söyledi. Cezaevindekilerin kötü muamelelerle karşı karşıya olduklarını savunan Bilici, “Hakları ihlal oluyor ve ölüm sınırındadırlar. Bizler Adalet Bakanı’na bildirdik bütün bürokratların haberi var tüm cezaevi yönetimi ile ilgilenen herkesin haberi var. 554 tane hasta tutuklunun 163 tane ağır hastanın olduğunu defalarca dile getirdik ve bu insanlar her an yaşamını yitirebilirler” dedi.
Verilen kararların siyasi olduğunu söylediklerini anlatan Bilici, “Bizim hükümetten beklentimiz bir an önce bütün bu verilen kararları bir daha gözden geçirip bu arkadaşların, başta hasta tutuklular olmak üzere özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesinden dolayı cezaevinde olan herkesin artık bu tutsaklıktan bu rehine durumundan kurtulması gerektiğini söylüyoruz. Biz bu arkadaşların, hasta tutsakların, cezaevinden çıkıncaya kadar sağlıklar noktasında olsun, süreç en son noktaya kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından cezaevi önünden ayrıldı.

 

ihd-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.