İHD'den Mazlum İçli için imza kampanyası

İHD'den Mazlum İçli için imza kampanyası
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, tüm somut delillere rağmen müebbet hapis cezası onanan Mazlum İçli için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

TİGRİS HABER - İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, 6-8 Ekim Kobanî olaylarında yaşamını yitiren Yasin Börü’nün de arasında olduğu dört kişiyi öldürme iddiasıyla 14 yaşında tutuklanan Mazlum İçli’ye verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ilişkin MA’ya konuştu.

İçli’ye verilen cezayı 'hukuk katliamı' olarak değerlendiren Keskin, Mazlum için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

İçli’nin olay sırasında orada olmadığının kanıtlanmasına rağmen böyle bir kararın verilmesinin dosyaya “üstten bir müdahalenin olduğu” anlamı taşıdığını belirten Keskin, İçli’nin olayın olduğu yerden 140 kilometre uzakta olduğunun HTS kayıtlarıyla saptandığını hatırlattı.

Tanık ifadelerine de değinen Keskin, “İçli’yi benzettiğini söyleyen tanık bile, ‘Ben pişmanlık duyan kişi nedir bilmem. Ben sadece benzettiğimi söyledim’ diyor. Ama bütün bunlar yok sayılıyor. Hatta dosyaya bakan savcı bir önceki sefer Mazlum için beraat istemiş olmasına rağmen kısa bir süre sonra yukarıdan gelen emirle mütalaasını değiştirip, bu sefer ceza istiyor. Mazlum işlemediği bir suçtan dolayı büyük bir ceza aldı ve cezaevinde büyümeye devam ediyor. 14 yaşında girmiş, bugün 23 yaşında genç bir insan olarak hala cezaevinde” dedi.

Keskin, sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında bütün bunların sebebi Kobanî meselesidir. Kürtlerin kazanımı olan Kobanî için bir fail aranıyor. Kobanî Davası da içi tamamen boş, bir karıncayı bile incitmeyecek kadar yumuşak ve duygulu olan arkadaşlarımız bu şekilde yargılanıyor. 30 yıldır insan hakları hareketi içindeyim, hukukun bu kadar yerlerde olduğu başka bir süreç hatırlamıyorum. Yaşanan bu hukuksuzluğa karşı ‘hukukun uygulanmasını istiyoruz’ diyerek bir kampanya başlatma düşüncemiz var. Ben de kısa zamanda Mazlum’u ziyaret edeceğim onun talepleri bizim için her şeyden önemli olacak.”

"Bütün hukuksuz kararların özeti"

Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan Keskin, “Son derece hukuksuz bir kararla çok uzun yıllar hapis yatacak. Mazlum’a verilen ceza aslında bütün hukuksuz kararların bir özeti gibi bu nedenle Mazlum İçli’ye barış, demokrasi ve çözüm isteyen herkesin sahip çıkması gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum