İHH kurban bağışlarını 94 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

İHH  kurban bağışlarını 94 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partner kuruluşu olan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan-Der), bu yılki kurban bağışlarını İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kurban organizasyonu kapsamında yapacak

  BİTLİS -    22 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram kurban bedelini 450 TL olarak belirlediğini ifade eden Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini söyledi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2014 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 93 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracaklarını ifade eden Taşcan, “Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak olan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürmeyecek. Aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak” dedi. 

  “93 ülke ve bölgede kurban organizasyonu”

  Yapılacak olan kurban bağışlarını İHH aracılığıyla Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya, Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya 5 kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaştıracağını kaydeden Muzaffer Taşcan, kurban bağışında bulunmak isteyenlerin dernek merkezine gelerek elden, banka hesap numaraları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla ya da İHH’nın internet adresinden online bağışla bağışta bulunabileceklerini duyurdu.

  “Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?”

  Kurbanlıkların kesimiyle ilgili de bilgi veren Taşcan, “Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.