“ İHMAL YOK!”

“ İHMAL YOK!”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, “Çınar’da patlama sonrası çıkan yangına itfaiyenin gereğince müdahale etmeyerek görevini kasıtlı ihmal ettiği” yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı.

 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Çınar’da patlama sonrası çıkan yangında itfaiyenin hiçbir ihmalinin bulunmadığını açıkladı. Bilici, ihbar üzerine hemen olay yerine, çatışmalara rağmen 6 dakikada intikal edildiğini, çatışmaların sürmesine rağmen enkaz altından ve alevlerin içinden 25 vatandaşın kurtarıldığını, 11 itfaiye aracı ve 37 personelin canı pahasına görevini yerine getirdiğini kaydetti.

‘Görevi kasıtlı ihmalden’ açılan soruşturma tebliğ edilmedi

Hakkı Bilici, “görevi kasıtlı ihmalden” soruşturma açıldığına dair evrakın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basına servis ettiği açıklama üzerine durumdan haberdar olduklarını bildirdi.  Görevlerinin her türlü yangına ve kurtarma olaylarına müdahale etmek olduğunu hatırlatan Bilici, olumsuz şartlara rağmen görevlerini yapmakla yükümlü olduklarını belirtti. Mesleğini icra eden itfaiyecilerin insanların dili, dini, ırkı ve cinsiyetini düşünmediğini ifade eden Bilici, “Mesleğin kutsallığına inanmış insanlar olarak, görevlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüp, ihtiyaç duyan canlıların imdadına canımız pahasına koşuyoruz. Görevimiz buyken bizim görevimizi ihmal ettiğimiz gibi bir düşünce nasıl hasıl olabilir, aklımız ermiyor?” dedi.

İhmal yok! 11 araç, 37 personelle müdahale edildi

Çınar’da 13 Ocak tarihinde yaşanan patlamanın hemen ardından olay yerine intikal edildiğini, 11 adet itfaiye aracı, 2’si şube müdürü olmak üzere toplam 37 personelle yangına müdahale edildiğini kaydeden Bilici, itfaiyenin zamanında, hiçbir ihmale mahal vermeden, kusursuz bir biçimde çalışarak görevini eksiksiz yerine getirdiğini ve bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydetti.

Çatışmalara rağmen 6 dakika sonra olay yerine gidildi

Çatışmaların devam etmesine rağmen, olay yerine 6 dakika içerisinde gidildiğini, lojmanların her tarafının yanar vaziyette olduğunu, ekip takviyesinin hemen yapıldığını, onlarca insanın enkaz altından ve alevlerin içinden canlı olarak kurtarıldığını belirten Bilici, dakika dakika olay bilgilerini paylaştı:

“23.32: Sivil bir vatandaşın Çınar Emniyet Müdürlüğü’nde alevlerin olduğu yönündeki ihbarı.

23.33: İhbarın teyidi ve İtfaiye Çınar ekiplerinin olay yerine intikali.

23.34: İtfaiye Yenişehir Grup Amirliği’nden 2 itfaiye aracı ve 7 personelin olay yerine çıkışı.

23.40: Çatışmaların devam ettiği esnada İtfaiye Çınar ekiplerinin olay yerine varıp ilk müdahaleye başlaması.

23.41: Çınar ekiplerinin takviye isteği doğrultusunda Bismil ve Bağlar Grup Amirliklerinden 2’si merdivenli araç olmak üzere 3 yangın aracı ve 9 personelin olay yerine sevk edilmesi.

 

23.55: Olay yerine intikal eden Yenişehir grubumuzun arama kurtarma ekibi talebi üzerine Kayapınar Grubumuzdan 3 adet çok amaçlı yangın aracı ve 9 personel; Yenişehir Grubumuzdan 1 adet merdivenli araç olmak üzere 2 yangın aracı ile 2’si şube müdürü olmak üzere toplam 19 personelin olay yerine sevki.”

Onlarca vatandaş enkaz altından kurtarıldı

Bilici, şunları söyledi: “Mevcut ekiplerimiz, olay sonuçlanıncaya kadar olay yerinde yangın ve arama kurtarma çalışmalarına devam etmiştir. Söz konusu olaya yapılan müdahalede enkaz altında ve yangına maruz kalan yaklaşık 25 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından canlı olarak kurtarılmıştır.“

Vali Yardımcısı’yla sürekli irtibat halinde olundu

Bilici, olay esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Vali Yardımcısı’nı sürekli bilgilendirdiklerini, herhangi bir kusurun ve ihmalin olmadığını sözlerine ekledi.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.