İki bayram arası, üst üste iki yangın

İki bayram arası, üst üste iki yangın
Tarihi Sur'da 40 yıla yakın bir süredir ayakkabı tamirciliği yapan Mehmet Bozkurt'un ekmek teknesi olan küçücük baraka iki bayram üst üste iki defa yandı.

İtfaiye raporuna göre yangının çıkış nedeni 'elektrik kontağı'ndan kaynaklansa da Mehmet Bozkurt iki ay ara ile çıkan yangınlarda bir kasıt ihtimali üzerinde duruyor.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesi eski Belediye önünde küçük bir barakada, Mehmet Bozkurt ayakkabı tamirciliği yaparak ekmeğini kazanıyor. Bozkurt'un iki metrekarelik baraka tipi tamir atölyesinde geçtiğimiz Ramazan Bayramının hemen ertesinde ve Kurban Bayramının ikinci günü yangın çıkıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı üzerinde durulurken, itfaiye raporları da bunu doğruluyor.

mm-010.jpg

İki bayram arasında dükkanı iki defa yanan ve 100 bin TL zararı olduğunu belirten Mehmet Bozkurt, mağduriyetini ve yardım çağrısını Tigris Haberle kamuoyuyla paylaştı.

İki bayram arasında iki yangın

Yedi sekiz yaşlarında ayakkabı tamircisi olan babasının yanında mesleğe başladığını belirten Bozkurt, 40 yıllık ekmek teknesinde çıkan yangınlara ilişkin şunları söyledi: " İlk yangın ramazan ayı çıktıktan bir hafta sonra çıktı. İkinci yangın ise Kurban Bayramının ikinci günü çıktı. Yangın elektrik kontağından çıkmış. Yani her iki yangın da komşunun elektrik kontağından meydana gelmiş. İlk yangından sonra kendi imkanlarımla dükkanımı yeniden kurdum, düzelttim ve çalışmaya başladım. İkinci yangınla birlikte her şeyimi kaybettim. Her iki yangının bana zararı yaklaşık 100 bin TL oldu."

mmm-005.jpg

Kaçak hatla elektrik kullanımı

Dükkanında meydana gelen yangından, kendisine kaçak hatla elektrik sağlayan komşusunu sorumlu tutan Bozkurt, şu iddialarda bulundu: "Yan komşum her nasıl yapmışsa elektrik aboneliği almış ve ben dahil 6 kişiye elektrik veriyor. İşyeri açma ruhsatı olmayan, vergi levhası olmayan, kira kontratı olmayan  biri nasıl abonelik alıyor bunu bilmiyorum ama sonuçta elektrik abonesi vardı ve komşumuz bize 6 hattan elektrik veriyordu. Bahsettiğim bu komşum ayakkabı tamircisi değildir. Kendisi toptancıdır. Aramıza sonradan katıldı ve mescit kapısını kapatıp içeride kendisine yer yapmıştır. Mescit kapısının kapatılmasına nasıl müsaade edilmiş onu da anlamak zor."

"Komşuma maddi, manevi tazminat davası açtım"

Yangında ihmali bulunduğunu düşündüğü komşusuna maddi manevi tazminat davası açan Bozkurt, "Yangından sonra DEDAŞ'a gittim, durumu sordum. Ekipler geldi, dükkanlarda inceleme yaptı. 6 dükkana da kaçak hat çekilmiş. Ekipler inceleme sonucunda kabloların komşunun saatinden çekildiğini tespit ettiler. Ben DEDAŞ'a gittim ve raporun çıktılarını istedim ama onlar bana veremeyeceklerini söylediler. Mahkemeye intikal ederse çıktıları veririz dediler. Ben de bunun üzerine dava açtım. Dükkanımdaki yangından dolayı bana elektriği veren komşuma maddi, manevi tazminat davası açtım." ifadelerini kullandı.

Zararımı çalışarak karşılayamam

Yüz bin TL zararını telafi edecek olanaklardan yoksun olduğunu belirten Bozkurt, yetkililerden yardım çağrısında bulundu. Bozkurt, "Yangında iki makinem de yandı. Ne makineleri tamir için ne de yani makine alabilmek için param var. Dükkanım yandı, elektrik yok, iş de yapamıyorum. Yangınlardaki zararımı çalışarak da karşılayabilecek olanağım yok. Devletten, yetkililerden bana bir yardım elinin uzanmasını bekliyorum." diye konuştu.

Ali Abbas Yılmaz / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum