İki Belediye Kürtçe tabelaları indirdi, biri geri adım attı

İki Belediye Kürtçe tabelaları indirdi, biri geri adım attı
Bitlis Belediyesi, Kürtçe tabelanın indirilmesine gösterilen tepkilerin ardından geri adım attı.

Bitlis Belediyesi, Kürtçe tabelanın indirilmesine gösterilen tepkilerin ardından geri adım attı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin giriş ve çıkışlarına Kürtçe tabella asılacak. Belediyenin kaldırdığı Kürtçe tabelanın yankıları sürerken, Tatvan Belediyesi’nden de benzer bir uygulama geldi.

Bitlis Belediyesi'ne 2014 yılında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeyken, Kürtçe belediye tabelası asılmıştı. HDP'nin de bileşenlerinden olan DBP yönetimine 2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Ancak Kürtçe tabela, kayyum döneminde de yerinde kaldı. 31 Mart seçimlerinde ise Bitlis Belediyesi'ni kazanan AK Partili Nesrullah Tanğlay tarafından, Kürtçe tabela yerinden kaldırılmıştı.

Belediye açıklama yaptı

Belediye binasından Kürtçe tabelayı kaldıran Ak Partili Belediyeden yapılan açıklamada, "Şehrin girişine ve çıkışına ışıklı olarak Türkçe, Kürtçe ve İngilizce 'Bediüzzaman Said-i Nursî’nin Şehri Bitlis’e Hoşgeldiniz' tabelalarının tekrar asılacağı" duyuruldu. Belediyenin açıklamasında tabelaların siparişinin verildiği belirtildi.

Tatvan Belediyesi de kaldırdı

Öte yandan Bitlis Belediyesi’nin kaldırdığı Kürtçe tabela ve levhaların yankıları sürerken, Bitlis’in Tatvan ilçesinde de AK Partili belediye Kürtçe tabelayı indirdi. Daha önce HDP’li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen Tatvan Belediyesi, bu kez “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırarak, yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası astı.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.