İki Dev Marka Telefonun Yarışı... Yarışı Kim Kazandı?

İki Dev Marka Telefonun Yarışı... Yarışı Kim Kazandı?
Geçen günlerde İki Dev Marka telefonunun ekran kalitesini X hesabı üzerinden bir kullanıcının karşılaştırması üzerine, S24 Ultranın Ekranda ki 'Gizli' teknolojisi merak konusu oldu. İki telefonun kıyaslamasını ve 'Gizli' Denilen teknolojiyi paylaştık.

TİGRİS HABER - Geçen günlerde İki telefonunun (Samsung Galaxy S24 Ultra ve İphone 15 Pro Max) ekran kalitesini Teknolojik Kıyaslama ve sızıntılarıyla tanınan. Ice Universe X hesabı üzerinden paylaşması üzerine, S24 Ultranın Ekranda ki 'Gizli' teknolojisi merak konusu oldu. Bizde sizler için İki telefonun özelliklerini karşılaştırdık. Sizin Tercihiniz Hangi Telefon? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Galaxy S24 Ultra ‘Gorilla Glass Armor’ Ekrana Sahip

samsung-galaxy-s24-ultra.png

Samsung'un önceki modellerine göre 3 kata kadar dayanıklılığı arttığı ve yansımaları yüzde 75 oranında azaltan ve görüntü kalitesini koruyan Corning Gorilla Glass Armor teknolojisine sahip.

Peki bu özellik ekran konusunda ki İPhone 15 Pro Max'ten Farkı Ne Oluyor?

Sektörde sızıntılarıyla öne çıkan Ice Universe, X hesabında Samsung Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max‘in yan yana çekilmiş görsellerini paylaştı. Bunun üzerine karşılaştırılmalar başladı. Görsellerde yansımayı minimuma düşüren Gorilla Glass Armor Ekrana sahip Samsung'un görüntü kalitesini büyük ölçüde koruyan taraf olduğunu söyleyebiliriz. Paylaşılan fotoğraflta telefonun ekranı daha net ve renkleri belirli olduğunu görüyoruz.

kcajvtsh6qbqbkxr99wpj5.jpg

Bunların yanı sıra Ice Universe, Samsung Galaxy S24 Ultra‘da kullanılan bu teknolojiyi yeterince duyuramadığını söylüyor.

Samsung’un yakın zamanda duyurmuş olduğu Yapay Zeka Destekli (Galaxy AI) Yakından Bakalım,

Galaxy AI ile yapay zeka çağı başladı

Galaxy S24 serisi, yapay zeka odaklı bir dönemi başlatarak bir dizi yenilikçi özellik sunuyor. Bu özellikler arasında:

  • Galaxy AI ile Video Düzenleme

Galaxy S24 Plus kamerasında yer alan yapay zeka, videodaki nesneleri büyütme yeteneği sunuyor. Bu, videolara şaşırtıcı efektler eklemek için kullanılabilir. Ayrıca, nesne takibi özelliğiyle videolara şahane efektler kazandırılabilir.

  • Yapay Zeka Destekli Fotoğraf Düzenleme

Galaxy S24 serisi, gelişmiş yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme yetenekleri sunuyor. Nesneleri taşıma, kaldırma ve boş alanları doldurma gibi özellikler, yapay zeka tarafından gerçekleştirilerek daha düzenli ve estetik görünen fotoğraflar elde edilebiliyor.

  • Circle to Search

Ekran üzerinde herhangi bir görseli, videoyu veya metni daire içine alarak arama yapma imkanı tanıyan "Circle to Search" özelliği bulunuyor. Bu özellik, içeriklere hızlı ve etkili bir şekilde erişimi sağlayarak kullanıcı deneyimini artırıyor.
  • Chat Asistanı:

Mesajları anında çevirebilme yeteneği sunan Chat Asistanı, dil bariyerlerini aşmayı hedefliyor. Anlık çeviriler, sohbetin içeriği ve tonuna uygun olarak gerçekleştirilirken, farklı tonlarda yanıt önerileri de sunuluyor.

  • Not Asistanı:

Notlarınızı özetleme, başka dile çevirme veya tonunu değiştirme imkanı tanıyan Not Asistanı, kullanıcılara daha organize bir not tutma deneyimi sunuyor.

  • Live Translate

Telefon görüşmeleri sırasında doğrudan çeviri yapabilme yeteneği sunan "Live Translate" özelliği, anında çeviri imkanı sağlıyor ve 14 dil desteği sunuyor.

  • Ses Kaydı Asistanı

Ses kayıtlarını AI aracılığıyla metinlere dönüştürme özelliği ile kullanıcılara net bir döküm sunuyor.

  • Web Asistanı

Web tarayıcısı üzerinden çevrim içi uzun makalelerin ve web sayfalarının özetini çıkarma özelliği ile kullanıcılara daha hızlı erişim sağlıyor.

Bu özellikler, Galaxy S24 serisinin yapay zeka destekli, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir akıllı telefon deneyimi sunma vizyonunu ortaya koyuyor.

Galaxy S24 Ultra'nın S Pen özelliği, özellikle not alma ve çeşitli senaryolarda kullanım için önemli bir avantaj sunuyor. Özellikle iş yerinde not alma, gürültülü ortamlarda hızlı iletişim veya yaratıcı yazılar oluşturma gibi durumlarda S Pen'in kullanımı oldukça kullanışlı olabilir. Bu, önceki Galaxy S22 Ultra sahipleri için zaten aşina olduğunuz bir özellik.

Diğer yandan, iPhone 15 Pro Max'te bir kalem bulunmasa da, iOS 17 ile gelen günlük uygulaması, fotoğraflar ve videolar temel alınarak günlük tutma imkanı sunuyor. Bu, kullanıcıların günlerini yazılı veya görsel formda kaydetmelerine olanak tanıyor.

kiyas.jpg

iPhone 15 Pro Max'in sunduğu uydu destekli acil durum SOS ve ayarlanabilir Eylem Tuşu, acil durumlarda kullanıcılara daha fazla güvenlik sağlayabilir. Galaxy S24 Ultra'nın da ayarlanabilir bir yan tuşa sahip olması, kullanıcılara kişiselleştirilebilir bir deneyim sunuyor, ancak bu konuda iPhone'un daha fazla esneklik sunuyor.

Galaxy S24 Ultra'nın Yapay Zeka özellikleri, Google Pixel 8 Pro'ya rakip olacak şekilde öne çıkıyor. Bu, kullanıcılara makine öğrenme destekli özelliklerle zenginleştirilmiş bir deneyim sunabilir, ancak bu özelliklerin detaylarına dair daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulabilir.

Her iki telefonun da kendine özgü avantajları bulunuyor ve tercih, kullanıcıların ihtiyaçlarına, beklentilerine ve kişisel zevklerine bağlı olarak değişebilir. S Pen'in sağladığı esneklik ve iOS 17'nin günlük uygulaması gibi özellikler, her iki cihazın kullanıcıları için önemli karar faktörleri olabilir.

Sizler için derlediğimiz İki cihazın Teknik Özelliklerini Kıyasladık. İşte spesifik Karşılaştırmalar.

  • Tasarım:

Galaxy S24 Ultra'nın büyük, ağır ve köşeli tasarımına karşılık, iPhone 15 Pro Max oval köşeleriyle dikkat çekiyor. Her iki telefon da birkaç nesildir benzer tasarım dilini kullanıyor, dolayısıyla büyük yenilikler iki cihazda da yok. ve su/toz korumasında IP68 derecesine sahip. Apple Uzun zamandır beklenen Type C standardına geçiş yaparak tek bir kablo ile cihazları kullanımı kolaylaştırdı. Ancak, her iki telefonun kutusundan şarj cihazı çıkmadığı için ayrıca satın almanız gerekebilir.

galaxy-s24-ultra-vs-iphone-15-pro-max-780x470.jpg

  • Ekran

Apple, iPhone 14 serisindeki çentik tasarımını "Dynamic Island" olarak adlandırarak bir miktar gelişme sağlamış olsa da, çentik iPhone 15 Pro Max'te "iCihaz imzası" olarak benimsenmiş durumda.

ekranlar.jpg

Öte yandan, Galaxy S24 Ultra, ön kamerayı ekran üzerinde küçük bir delikle entegre ederek daha fazla ekran alanı sunuyor. 6,8 inç Dinamik AMOLED 2x ekranı, QHD+ çözünürlük ve istenildiğinde 120 Hz'e kadar çıkabilen görüntü tazeleme hızı ile dikkat çekiyor. iPhone 15 Pro Max'ta ise 2796 x 1290 çözünürlüğünde Super Retina XDR OLED ekran ve aynı zamanda 120 Hz tazeleme hızı bulunuyor.

  • Performans

Performans açısından, Apple'ın A17 Pro çipi ve Galaxy S24 Ultra'nın özel yongası olan Snapdragon 8 Gen 3, mobil pazardaki en güçlü işlemciler arasında yer alıyor. Her iki yonga da 3nm sürecine dayanıyor ve donanım tabanlı Ray Tracing özelliğine sahip. Hem Samsung hem de Apple, bu yongaların performansını artırmak için stüdyolar ve geliştiricilerle işbirliği yaptıklarını belirtiyor.

Konfigürasyonlar açısından, Galaxy S24 ve iPhone 15 Pro Max benzer depolama seçeneklerine sahiptir: 256GB, 512GB veya 1TB. Ancak, Galaxy S24 12GB RAM ile gelirken, iPhone 15 Pro Max 8GB RAM ile donatılmıştır. Daha fazla RAM, genellikle çoklu görevler ve uygulamalar arasında geçiş yapma hızını ve performansı artırabilir.

karsilastirma.webp

En büyük fark, yazılım tarafında ortaya çıkıyor. Galaxy S24 serisi, Galaxy AI ile yapay zeka odaklı bir dönemi başlatarak kameralardan galeriye, telefon çağrılarından ses kaydına kadar birçok alanda yapay zeka destekli özellikler sunuyor. Bu özellikler, fotoğraf ve video düzenleme, not özetleme, dil çevirisi ve daha fazlasını içerir. Diğer yandan, iPhone 15 Pro Max'te spesifik bir yapay zeka özelliği belirtilmemiş gibi görünüyor.

Bu nedenle, kullanıcılar tercihlerini yapay zeka destekli özelliklere, yazılım deneyimine ve performansa göre değerlendirebilirler. Her iki cihaz da güçlü performans ve geniş depolama seçenekleri sunsa da, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak tercihler değişebilir.

  • Kamera

Samsung Galaxy S24 Ultra'nın dört kamerasından birinde önemli değişiklikler yapılmış olması, özellikle görüntü işlemede yapılan iyileştirmelerle dikkat çekiyor. Galaxy S24 Ultra'nın ana kamerası 200MP çözünürlüğe sahip olmasına rağmen, varsayılan olarak hala 12MP çekim yapması, iPhone 15 Pro Max'in ise 24MP fotoğraflar çekebilme yeteneğiyle karşılaştırıldığında farklı bir yaklaşım sunuyor. Ancak, Samsung'un görüntü işleme alanında yaptığı büyük değişikliklerle birlikte, Galaxy S24 fotoğraflarının daha gerçekçi ve doğal görünmesi amaçlanmış.

kameralar.webp

Ultra geniş kameralar her iki telefonda da 12MP çözünürlüğe sahip, bu noktada bir farklılık bulunmuyor. Ancak, Galaxy S24 Ultra'nın zoom yeteneklerinde üstünlüğü var. Hem 3X hem de 5X zoom lens ile gelirken, iPhone 15 Pro Max sadece 5X zoom'a sahip. Galaxy'nin 5X zoom kamerası daha yüksek çözünürlüklü 50MP sensör kullanarak 10X'te kayıpsız kalite vadediyor.

Video tarafında, iPhone'un hala üstün olduğu belirtiliyor, ancak Galaxy S24 Ultra'nın gece videosu performansının geliştirildiği ve çekimlerde daha az gürültü olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Galaxy S24 Ultra 5X zoom kamerasını gece çekimlerinde kullanabiliyor. Samsung'un 8K video kaydı özelliği de, iPhone 15 Pro Max'ta bulunmayan bir özellik olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, her iki telefon da kendi avantajlarına sahip, ancak Galaxy S24 Ultra'nın özellikle zoom yetenekleri ve görüntü işleme iyileştirmeleri ile öne çıktığı söylenebilir.

ekranq.jpg

Apple'ın A serisi işlemcileri, genel olarak pazardaki diğer telefonlardan daha fazla performans sunuyor. iPhone 15 Pro Max'in A17 Pro işlemcisi, bir akıllı telefonun ihtiyacından daha fazla güç üretebiliyor. Samsung Galaxy S24 Ultra'nın kalbindeki Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi, A17 Pro'yu geçemese bile, tüm işlemlerinizi sorunsuzca gerçekleştirecek kadar güçlü bir performans sunuyor, hatta daha fazlası için bile.

  • Batarya ve Pil

Galaxy'nin 5.000 mAh pil kapasitesi, iPhone 15 Pro Max'in 4.422 mAh piliyle karşılaştırıldığında teorik bir avantaja sahip. Ancak, her iki şirketin de argümanları benzer noktalarda odaklanıyor. Apple, iPhone 15 Pro Max için 29 saatlik video oynatma süresi vaadinde bulunurken, Samsung 30 saatlik bir video oynatımı sunuyor. Ancak bu süreler kişisel kullanıma bağlı olarak değişebilir. Önceki nesilde olduğu gibi, Galaxy S24 Ultra'nın bu alanda da başarılı olacağını söyleyebiliriz.

Şarj konusunda Galaxy, iPhone'daki 25W'a kıyasla 45W hızlarını sunarak daha hızlı bir şarj deneyimi sunuyor. Ancak, her iki telefon da genel olarak hızlı şarj konusunda diğer rakiplerine göre bir miktar geride kalıyor. iPhone'un tamamen şarj olması için yaklaşık 1 saat 40 dakika beklenmesi gerekirken, Galaxy'nin yaklaşık 1 saat içinde dolması avantajlı bir özellik. Her iki telefon da benzer şekilde 15W hızlarında kablosuz şarjı destekliyor.

kiyaslama.jpgPil ömrü ve şarj hızı konularında Galaxy'nin iPhone'a göre üstün olduğu söylenebilir. Ancak, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı olarak bu faktörlerin önemi değişebilir.

  • Fiyat

Yurt dışında Galaxy S24 Ultra'nın 1TB fiyatının 1419 dolar, iPhone 15 Pro Max'in 1TB ise 1599 dolar. Türkiye'de ise Galaxy S24 Ultra'nın 1TB Versiyonun fiyatı 80.999 TL, iPhone 15 Pro Max'in 1TB Versiyonu ise 99.999 TL’den Markaların resmi satış sayfalarında yer alıyor.

Peki siz hangi marka ve telefonu tercih edersiniz? Yorumlarda kıyaslamamızı istediğiniz ürünleri de belirtmeyi unutmayınız.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum