İki parti koalisyon protokolü istiyor

İki parti koalisyon protokolü istiyor
Gelecek Partisinden sonra DEVA Partisinin de Millet İttifakının genişlemesine karşılık olarak koalisyon protokolü istedikleri belirtildi.

TİGRİS HABER- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu gibi Millet İttifakı’nın genişlemesine karşılık koalisyon protokolü talebinde bulunacak. Babacan’ın bu talebi çalışma yemeğinde gündeme getirmesi bekleniyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da Millet İttifakı’nın genişlemesine karşılık koalisyon protokolü talebinde bulunacağı öğrenildi. Babacan’ın, bu talebini yarın altı muhalefet partisi liderinin katılacağı çalışma yemeğinde de gündeme getirmesi bekleniyor.

Davutoğlu’nun "koalisyon protokolü" talebini olumlu karşılayan Babacan da, Davutoğlu gibi Millet İttifakı’na katılma şartı olarak bir protokol yapılmasını öneriyor. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, protokolün Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş aşamasında büyük önem taşıdığını dile getiren Babacan, kurulacak ittifakın temellerinin sağlam bir şekilde oturtulması gerektiğini vurguluyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de olduğu gibi kurulacak ittifakta da mutlaka ortak ilke ve esaslar metnine ihtiyaç duyulduğunu belirten Babacan, ittifaka ilişkin esasların seçmene çok net bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguluyor. (Kaynak: dw haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.