İkinci el araba satışları durdu, fiyat artışı durmadı

İkinci el araba satışları durdu, fiyat artışı durmadı
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da ikinci el araba satışları durma noktasına geldi. Ancak fiyatlar ise yükselmeye devam ediyor. Bu durum ikinci el araç satan esnafı ve vatandaşı endişelendiriyor.

TİGRİS HABER - Türkiye’de sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşlar ikinci el arabalara yöneldi. Vatandaşlar ikinci el araba almak için uygun koşulları bekliyor. Ancak ikinci el araç almayı planlayanlar yüksek fiyatlar karşısında geri adım atıyor. Bu durum hem ikinci el araba satışı gerçekleştiren esnafı hem de ikinci el araba almak isteyen vatandaşları ürkütüyor.

İkinci el araba fiyatlarındaki artış sürüyor

Vatandaşları yerli üretime yönlendirmek adına geçtiğimiz aylarda yapılan ÖTV düzenlemesi sonrasında sıfır otomobil fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Pandemi sürecinde sıfır otomobile olan talep arttı ancak bayilerde talebi karşılayacak sayıda otomobil bulunmaması sıkıntılara neden oluyor. Bu durum nedeniyle vatandaşlar ikinci el arabalara yöneldi. Ancak ikinci el araba fiyatlarındaki ciddi artış vatandaşın planlarını bir kez daha bozdu. Vatandaşlar ikinci el araba fiyatlarının yakın zamanda düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Uzmanlar uyarıyor

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren uzmanlar, ikinci el otomobil fiyatlarında artış bir süre daha devam edecek. Arz-talep dengesinin bozulması, otomobilin sadece ulaşım değil, aynı zamanda yatırım aracı olarak da görülmeye başlanması ikinci el araba fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.