İkinci el ayakkabı piyasası da şikâyetçi

İkinci el ayakkabı piyasası da şikâyetçi
Yiyecek, içecek ve giyim piyasasındaki fiyat artışları vatandaşı canından bezdirdi. Yüksek fiyatlar nedeniyle mağazalardan alış veriş yapamayan yurttaşlar, ikinci el piyasasına yöneldi.

Haber: Yılmaz Yiğitler

TİGRİS HABER - Yiyecek, içecek ve giyim piyasasındaki fiyat artışları vatandaşı canından bezdirdi. Yüksek fiyatlar nedeniyle mağazalardan alış veriş yapamayan yurttaşlar, ikinci el piyasasına yöneldi. Bu piyasalardan biri de ikinci el ayakkabılar oldu. Ancak, bu alanda satış yapanlarda şikâyetçi olmaya başladı.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 15 yıldır ikinci el ayakkabı satıcılığı yapan Zeynel Özbek, son zamanlarda siftah yapmadan tezgâhını kapattığını söylüyor. İşsizlik oranı ülke ortalamasından bir hayli üstünde olan Diyarbakır’da geçimini sağlamak isteyen vatandaşlar seyyar satıcılık yapmak zorunda kalıyor.

ayakkabi-tigris.jpeg

"Gün oluyor siftah yapmadan eve dönüyoruz"

Tarihi Ulu Cami köşesinde ikinci el ayakkabı satarak geçimini sağlamaya çalışan Zeynel Özbek, işlerinin pandemi süreciyle birlikte daha da kötüleştiğini söylüyor. Özbek, “Mağazalarda 300 liraya satılan ayakkabıyı 40 liraya satıyoruz, yine de alan yok. Gün oluyor siftah yapmadan eve dönüyoruz. Her şey ateş pahası, bu durum en fazla bizim gibi günlük kazanç elde edenleri etkiliyor” diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.