İktidar aşılandı, muhalefet sırasını bekliyor

İktidar aşılandı, muhalefet sırasını bekliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Meclis’te bulunan siyasi parti genel başkanlarını arayarak aşı olmaya davet ettiğini açıklamasına CHP ve HDP'den açıklama geldi.

TİGRİS HABER - HDP eş genel başkanları Sancar, Buldan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sıramız geldiğince aşı olacağız’ dediler. Muhalefetin İYİ parti kanadı ise aşıda ‘fire’ verdi, Genel Başkan Meral Akşener, bakanın çağrısına uyarak aşısını yaptırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Meclis’te bulunan siyasi parti genel başkanlarını arayarak aşı olmaya davet etti. HDP Eş genel başkanları yaptıkları açıklamada, "Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifade ettiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini de aşı için davet ettiğini belirterek "Vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım" dedi.

Başarı için imkânlar kullanılmalı

HDP'nin eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’de birçok eksikliğe, belirsizliğe ve plansızlığa rağmen Kovid 19 aşılama programı nihayet 14 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başlamıştır.  En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkânın kullanılmasını umut etmekteyiz.

Sağlık Bakanı dün bizzat arayarak ve bir çağrıda bulunarak siyasi parti başkanlarını, Meclis Başkanı’nı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı kamuoyu önünde aşı olmaya davet etmiştir.  Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir.

Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Kılıçdaroğlu: Aşı için sıramı bekleyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini de aşı için davet ettiğini belirterek "Vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği 'Sen Varsan Biz Varız' kampanyasına canlı bağlantı ile katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kovid-19 aşı kampanyasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu, Kovid-19 hastaları ile temas kurması dolayısıyla önce sağlık çalışanlarının aşı vurulması gerektiğini yineledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini arayarak aşı olmaya davet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Aşılama başladı, aşı için davet de geldi. Sayın Bakan (Fahrettin Koca) aradı, ben de vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım. Onlar aşı olduğu zaman, çünkü onlar doğrudan doğruya hastalarla ilişki kuruyorlar. Onları tedavi ediyorlar. Onlar günün 24 saati çalışıyorlar. Eğer bugün pandemide çok ciddi bir yaygın tablo ortaya çıkmadıysa bunun temel nedeni bizim sağlık çalışanlarımızın verdikleri mücadeledir. O nedenle ben buradan bütün arkadaşlarıma da ifade edeyim. Eğer bir yerde bir sağlık çalışanı görürseniz ona benim selamlarımı, saygılarımı iletirseniz çok memnun olurum. Sağlık çalışanlarının gösterdiği çaba her şeyin üstünde."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.