'İktidarın sendikası yetkiyi' kaybetti

'İktidarın sendikası yetkiyi' kaybetti
İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen, Diyarbakır’da yetkili sendika olma vasfını, üye sayısını artıran Eğitim Sen’e kaptırdı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Olağanüstü Hal’in etkisi ve kamu görevinden ihraç tehditleriyle üye sayısını arttırarak yetkili sendika olduğu eleştirilerine sık sık maruz kalan Eğitim Bir-Sen, Diyarbakır’da üye sayısının Eğitim Sen’in altına düşmesiyle yetkili sendika olma vasfını yitirdi. Üye sayısını artıran Eğitim Sen ise yetkili sendika konumuna yükseldi.

Konuya ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, sendikalarının 9 bin 500 üye ile yetkili sendika olma niteliğine kavuştuğunu kaydetti. Konuya ilişkin bilgi veren Güneş, “28 bin eğitim emekçisinin görev yaptığı kentimizde hem eğitim emekçilerinin ekonomik özlük ve sosyal hakları için hem de toplumsal sorunlara duyarlılık göstererek toplumcu sendikal mücadele yürüten sendikamız Eğitim Sen 2016 yılında ilan edilen OHAL rejiminin hedefi oldu. Bunun sonucu üye ve yöneticilerinize yönelik gözaltı, tutuklama, ihraç ve sürgün gibi anti demokratik ve hukuksuz uygulamalar ile iktidarın biat kültürünü esas alan atama ve görevde yükselme gibi uygulamaları kamu emekçilerini yandaş sendikalara üye olmaya zorlandı. Bu, baskılarla 2018’de elimizden alınan yetkiyi her türlü baskıya rağmen kent geneli yaklaşık 9 bin 500 üye sayısı ile resmî olmayan sonuçlara göre, Diyarbakır’da Yetkili Sendika Eğitim Sen olmuştur. Eğitim emekçilerin gerçek temsilcisi olan ve bu ülkenin aydınlık yüzü olan Eğitim Sen’i tercih eden bütün eğitim emekçilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum