İLERİ YAŞLARDAKİ KADINLARIN KABUSU KEMİK ERİMESİ

İLERİ YAŞLARDAKİ KADINLARIN KABUSU KEMİK ERİMESİ
 Özel Haber
İleri yaşlardaki kadınların kabusu olan bu hastalıktan korunmak veya etkilerini azaltmak için alınabilecek önlemleri sizler için bir araya getirdik.

TİGRİS HABER - Kemik erimesi, kemiklerin zayıflaması ve kırılgan hale gelmesine neden olan bir hastalıktır. Kadınlarda menopoz sonrası östrojen hormonundaki azalma, kemik erimesinin en önemli nedenidir. Bunun yanı sıra, genetik faktörler, sigara, alkol, yetersiz beslenme ve hareketsizlik de kemik erimesine neden olabilir. İleri yaşlardaki kadınların kabusu olan bu hastalıktan korunmak veya etkilerini azaltmak için alınabilecek önlemleri sizler için bir araya getirdik.

Kadınlarda kemik erimesini önlemek için alınabilecek bazı önlemler:

  • Dengeli ve sağlıklı beslenmek: Kemik sağlığı için kalsiyum ve D vitamini alımı çok önemlidir. Günlük 800-1200 mg kalsiyum ve 15-20 mikrogram D vitamini alınması önerilir. Kalsiyumun en iyi kaynakları süt, peynir, yoğurt, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, sardalya, somon gibi balıklar ve fındıktır. D vitamini ise güneş ışığı, yumurta sarısı, tereyağı ve somon balığından alınabilir.
  • Düzenli fiziksel aktivite yapmak: Düzenli fiziksel aktivite, kemikleri güçlendirmeye ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. Her gün en az bir saat yürüyüş veya 30 dakika egzersiz yapılması önerilir. Bunun yanı sıra, denge, kas güçlendirme egzersizleri de kemik erimesini önlemek için faydalıdır.
  • Sağlıklı kiloyu korumak: Fazla kilolu veya obez olmak, kemik erimesini tetikleyebilir. Bu nedenle sağlıklı kiloyu korumak her zaman önemlidir.
  • Sigara ve alkolden uzak durmak: Sigara ve alkol, kemik sağlığını olumsuz etkiler. Bu nedenle sigara ve alkolden uzak durmak önemli.

Kemik erimesini önlemek için alınabilecek önlemler, özellikle menopoz sırası ve sonrası kadınlar için önemli. Bu dönemde, kemik kaybı hızlanır ve kemik erimesi riski artar. Bu nedenle, menopoz sonrasında kadınlar, yukarıda belirtilen önlemlere özellikle dikkat etmeli. Yılda bir kez kemik yoğunluğunu ölçtürerek kemiklerinizin durumunu, D vitamini eksikliği olup olmadığını öğrenebilir ve doktorunuz gerek gördüğünde D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Kemik erimesini önlemek veya azaltmak kemik sağlığını korumaya ve kemik kırık riskini azaltmaya yardımcı olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.