İlk romantik öpücük Mezopotamya’dan

İlk romantik öpücük Mezopotamya’dan
Araştırmacılar, ilk dudak dudağa öpüşmeyi resmeden kil tablet buldu. Uzmanlar MÖ 2500'den İtibaren cinselliğin ve öpüşmenin ilk kez Mezopotamya metinlerinde işlendiğini ve o yıllarda da toplumsal bir tabu olduğunu belirtti.

TİGRİS HABER - Oxford ve Kopenhag üniversitelerinde bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada Eski Mezopotamya'ya ait kil tabletlerde ilk dudak dudağa öpüşmenin kanıtları bulundu. Çalışmanın yazarlarından Dr. Sophie Lund Rasmussen, "Öpüşmek, her zaman ortalıkta varmış gibi hissettiren, ancak bir yerden başlaması gereken ve sandığımızdan daha eski olduğunu düşündüğümüz bir şey" dedi.

İlk öpücük 4500 yıl önce Mezopotamya’da gerçekleşti

Sciencce dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçları, eski Mezopotamya metinlerinden yola çıkarak, Fransız öpücüğü olarak bilinen romantik öpüşmenin ilk olarak 4500 yıl burada ortaya çıktığını öne sürdü. Bilim insanları günümüzün aksine öpüşmenin o dönemlerde cinsel ilişki sonrası bir aktivite olabileceğini düşünüyor.

Uzmanlar ayrıca, evli bir kadının başka bir adamın öpücüğüyle nasıl yoldan çıkacağını anlatan antik Sümerce bir metnin olduğunu da belirterek, öpüşmenin o dönemde evlilik öncesi bir tabu olduğu kanısına vardıklarını belirtti.

opucuk-tigris.webpO zaman da hoş karşılanmıyordu

Rasmussen, “O zamanlar, iş öpüşmeye geldiğinde, bugün bazı kültürlerde olduğu gibi, halka açık sevgi gösterileri hoş karşılanmıyordu” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan, çalışmanın yazarları “öpüşme”nin MÖ 2500'den itibaren eski Mezopotamya metinlerinde anlatıldığını ve çok sayıda kültürde yaygın olduğunu vurguladı.

Çalışmanın diğer yazarı Dr Troels Pank Arboll, "Öpüşme, yalnızca herhangi bir bölgede ortaya çıkan ve oradan yayılan bir gelenek olarak görülmemeli. Bu eylem, birkaç bin yıl boyunca birçok antik kültürde uygulandı” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.