İmam nikahlı eş, seri katil

İmam nikahlı eş, seri katil
Güle Algan’ı öldüren imam nikahlı eşi Ali Kemal Deniz’in, Algan’dan önce iki evlilik daha yaptığı, ilk eşi ölümle tehdit ederek, göğsünü kesmeye kalkıştığı, ikinci eşini de öldürüp, 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi

BATMAN'ın Gercüş İlçesi’nde (Kercews) Sapanlı (Babinîrê) ve Bağlıca (Midilbê) köyleri arasında bulunan Kaniya Meqsûda mevkiinde Pazartesi akşamı yol kenarında balta ile katledilen Güle Algan'ın cesedine, geçici köy korucularının oradan geçişi sırasında rastlandığı belirtilmişti. Güle'nin katil zanlısı imam nikahlı eşi Ali Kemal Deniz olaydan hemen sonra gözaltına alınarak tutuklandı ve Midyat Cezaevi'ne gönderildi. Katil zanlısı Deniz'in tutuklanması ve ismini vermek istemeyen Sapanlı köyü sakinlerinin anlatımları ile cinayetin ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

İlk eşine işkence yaptı

Sapanlı köyü sakinleri, zanlı Ali Kemal Deniz'in Sapanlı köyünden olduğunu, ilk evliliğini yaptığında köyde yaşadığını ve ilk eşine sürekli işkence yaptığını belirtti. Deniz'in ilk eşi olan kadının yapılan işkence ve tehditlere daha fazla dayanamayarak dört çocuğuyla kaçıp Batman'a yerleştiğini ifade eden köy sakinleri, burada da kadını sürekli tehdit ve taciz ettiğini belirtti.

Kirli suçlardan cezaevine girdi

Deniz'in bir süre sonra hırsızlık, silah ticareti gibi farklı kirli suçlardan cezaevine girdiğini ifade eden köy sakinleri, "En başından beri herkes bu adamın nasıl bir insan olduğunu biliyordu. Hırsızlık, silah ticareti, dolandırıcılık, devlete muhbirlik ve ajanlık yaptığını da herkes biliyordu. Adamın dosyası kabarık" dedi.

İkinci eşini katletti

İlk eşi Batman'a gittikten sonra kirli işlerden cezaevine giren ve kısa bir süre sonra takriben 2003-2004 yıllarında cezaevinden çıkan Ali Kemal Deniz, ikinci evliliğini imam nikahı ile Bedriye Yeşil ile yaptı. Bedriye Yeşil'i de Güle Algan'ı katlettiği gibi katlettiğini belirten köy sakinleri, Deniz'in cinayetten tutuklandığını ancak 8 yıl gibi bir süre cezaevinde kaldığını ve cezaevinden çıktıktan sonra Midyat'ta yerleştiğini ifade etti. Köy sakinleri Deniz'in, Güle Algan ile de Midyat'ta bulunan tanıdıkları aracılığıyla evlendiğini kaydetti.

Nafakaya göz dikti

Köy sakinleri, Deniz'in, Güle Algan ile imam nikahı ile evlendikten sonra Algan'ın ilk evliliğinden aldığı nafakaya ve Algan'ın henüz 18 yaşını doldurmayan çocuğunun hesabına yatan yaklaşık 60 bin lirayı istediğini de belirtti. Deniz'in, bankaya gidip bu paraları çekmek istediğini ancak banka yetkililerinin Algan'ın hesabında bulunan parayı sadece Algan'ın alabileceğini, çocuğunun hesabındaki 60 bin lirayı da ancak 18'ini doldurunca kendisinin alabileceğini söylemesi üzerine öfkelendiğini ifade eden köy sakinleri, ondan sonra katil Deniz'in Sapanlı köyünde misafirlikte bulunan Güle Algan'ı alıp Bağlıca köyünde bir akraba ziyaretine gideceklerini söylediğini ve ondan sonra Güle'nin katledildiğini duyduklarını ifade etti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.