İmama cinsel istismardan 21 yıl hapis cezası

İmama cinsel istismardan 21 yıl hapis cezası
Diyarbakır’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuklu yargılanan cami imamına 21 yıl hapis cezası verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuklu yargılanan cami imamına 21 yıl hapis cezası verildi. İmam Kadri Ö..mahkemede, beraatını isterken, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sela okuduğu için kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde bulunan ve Bağlar Müftülüğüne bağlı Hisami Cami İmamı Kadri Ö., camide Yaz Kur'an Kursu'na katılan 9 yaşındaki erkek çocuk C. D.'ye caminin içinde bulunan imam odasında istismarda bulundu. 51 yaşında ve 5 çocuk babası Kadri Ö., mahalleye yeni taşınan ve Kur'an Kursu'na gelen çocuğu, camide kimsenin bulunmadığı bir sırada imam odasına kilitleyerek istismar etti. Çocuğun karşı koyduğu ve oral yolla gerçekleştirilen istismar, çocuğun ailesine söylemesiyle ortaya çıktı. Geçen yıl 24 Ağustos'ta meydana gelen olayda, ailenin şikayetçi olmasıyla imam Kadri Ö., tutuklandı. Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Kadri Ö., duruşmalarda "15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında salâ okuduğu için kendisine iftira atıldığını" savundu.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Türk Ceza Kanunu'nun 103/2 maddesinde düzenlenen "cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on altı yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz" hükmünce cezalandırılması istenen Kadri Ö.'nün davasında bugün karar çıktı.

Beraatını istedi

Duruşmada savunma yapan Kadir Ö., önceki iddialarını tekrarlayarak, 24 Ağustos'ta yaşanan olaydan sonra 15 darbe girişiminde sela okuduğunu, bundan dolayı çocuğun babasıyla tartıştıklarını öne sürerek, "bir kesimin" hedefi haline geldiğini ve kendisine yönelik "siyasi komplo kurulduğunu" iddia etti. "Hayatım boyunca bir bayan gibi iffetimi korudum" diyen Kadri Ö., beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcı tek suçtan ceza istedi

Cumhuriyet Savcısı, daha önceki mütalaasında "çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar", "kamu görevini kötüye kullanarak cinsel istismarda bulunma" ve "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulunma" yönünde 41 yıla kadar hapis istemiyle verdiği mütalaasında değişikliğe gitti. Savcı, olayda cebir ve şiddetin olmadığını, kamu görevinin kötüye kullanılmasının gerçekleşmediğini belirterek, Kadri Ö.'nün, sadece "nitelikli cinsel istismar" suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Diyanet İşleri tutukluyken tayin etmiş

Kadri Ö.'nün avukatı da çocuğun beyanlarındaki zaman ve mekâna yönelik çelişkili beyanların bulunduğunu belirterek, çocuğa başkaları tarafından ifade verdirildiğini ve müvekkiline iftira atıldığını savundu. Kadir Ö.'nün avukatı, kamera kayıtlarının mağdurun beyanlarını yalanladığını savundu. Kadir Ö.'nün avukatı, Diyanet İşleri Başkanlığının gelip araştırma yaptığını ve müvekkilinin söz konusu suçu işlemediğini raporlaştırdığını belirterek, Diyanet'in müvekkilini Siirt’te bir camiye imam olarak tayin ettiğini söyledi.

Mağdur çocuk C. D.'nin avukatı Yasin Karadeniz, iddia makamının mütalaasına kısmen katılmadığını belirterek, sanığın "çocuğa karşı nitelikli cinsel istismarda bulunma", "kamu görevini kötüye kullanarak cinsel istismarda bulunma" ve "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulunmanın" gerçekleştiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasında ceza artırım hükümlerinin uygulanmasını istedi.

21 yıl hapis cezası verildi

Mahkeme, sanığa çocuğa karşı nitelikli cinsel istismarda bulunmadan 18 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra suçun cebir, şiddet ve tehdit yoluyla gerçekleşmesi nedeniyle cezada artırıma giden mahkeme, sanığın cezasını 21 yıla çıkardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.