İmamoğlu, il başkanı Çelikle buluştu, açıklama yaptı

İmamoğlu, il başkanı Çelikle buluştu, açıklama yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Ekrem İmamoğlu, CHP kongresindeki Cemal Canpolat’ın açıklamaları hakkında konuştu. İmamoğlu, “Üslup açısından yaşanmaması gereken tarz ve içerik yaşandı. Bunlar yaşandı. Bizim partimizin demokrasisi gözetilen kongreler oluyor. Kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şeyi yok. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usülüne uygunsuz ya da kaldıralamayan, partimizin disilin işlemlerini yürüteceğini düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın dünkü AKP Grup toplantısında Canpolat’ın konuşmalarını izletmesine de değinen İmamoğlu, “Rakibimiz zaten Ekrem İmamoğlu’nun icraatlarına ve İstanbul’a kattıklarına dönük, hiç bir eleştiri sayfası yok. Böyle boş işlerle uğraşıyor. 4,5 yıldır Ekrem İmamoğlu’na muhalefet yapma çabası gösteriyorlar. Buna Sayın Cumhurbaşkanı’nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu rejimin ve sistemin karşılığı olsa gerek. O videoları izlemesi yerine İstanbul meselelerini birçok konuyu benimle tartışmasını dilerdim.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Genel Merkez'in desteklediği CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Canpolat, İmamoğlu’nun kendi listesinde olmamasıyla ilgili, “Hiçbir belediye başkanı listemde yok, ben listeye örgütü koydum. Bir kez daha söylüyorum, belediye başkanları kendi alanlarına çekileceklerdir. Kamucu, sosyal, solcu belediyecilik yapacaklardır. AKP’nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız” dedi.

Canpolat, “Hiçbir belediye başkanı CHP örgütünü baskı altına alarak, kendi ilçe başkanınızı milletvekili adayı, il başkanı yapıyorsunuz. Kendinize il başkanı değil özel kalem müdürü seçiyorsunuz” diyerek değişimcileri eleştirdi.

Oy kullanmak için Haliç Kongre Merkezi’ne gelen İmamoğlu, Cemal Canpolat’ın “CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP delegelerini sırf size oy vermeleri için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum” sözlerine ilişkin, “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. Yalanlarında boğulsunlar, biz tertemiz yürüyeceğiz” dedi. (Kaynak: Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.