İmamoğlu: İstanbul sözleşmesini paramparça ettiler

İmamoğlu: İstanbul sözleşmesini paramparça ettiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)’nin düzenlediği “2. Mor Zirve”, Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

TİGRİS HABER - “Birlikte Çok; Eşit ve Tok” başlığıyla düzenlenen zirvede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Sözleşmesi’ni, Ankara'daki arkadaşlar, yine bir avuç insan, her konuda olduğu gibi, paramparça hale getirdiler” dedi.

imamoglu-2.jpeg

İBB’nin ‘Birlikte Çok; Eşit ve Tok’ başlığıyla düzenlediği ‘2. Mor Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Tarih, bize değerli bir şans verdi: İstanbul Sözleşmesi. Onu da elimize, yüzümüze bulaştırdık ne yazık ki. İstanbul Sözleşmesi’ni, Ankara'daki arkadaşlar, yine bir avuç insan, her konuda olduğu gibi, paramparça hale getirdiler. Ama mücadelesi ve çözüme kavuşturulmasıyla ilgili adımları devam etmekte” dedi.
imamoglu-3.jpeg
“Eşit, adil ve yaratıcı kent” kavramlarını hayata geçirmek amacıyla yola çıktıklarını hatırlatan İmamoğlu, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi.

Zihniyet değişikliğine ihtiyaç var

Ülkemizde ve dünyada, cinsiyet eşitsizliğinin yanı sıra farklı kavramlar üzerinden de bireyler arasında eşitsiz durumların yaşandığına vurgu yapan İmamoğlu, bu konuda bir zihniyet değişikliğine duyulduğunu vurguladı. Söz konusu zihniyet değişikliğinin toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bütüncül bir sorun olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Toplumda eğer eşitliği oluşturamazsak, o toplumda gerçekten kalkınmayı, gelişimi, ilerlemeyi konuşmak mümkün değil. Hepsi lafta kalır. Gelişemez öylesi bir toplum.
imamoglu-2.jpeg
Geleceğe de güçlü bir şekilde bakamaz. Bir kentte, yüzde 30-35 civarında kadının istihdamda yeri varsa, zaten o toplumun zenginleşmesinin mümkün olmayacağını anlamak lazım. Ki kadınlar, erkeklerin yaptığı her işi layıkıyla yerine getirebileceklerini her alanda gösteriyorlar” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.