İmza yasağına tepki

İmza yasağına tepki
BDP, Diyarbakır 1 No'lu Hakimliği'nin, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyadaki imza föylerinin toplatılması kararına tepki gösterdi

DİYARBAKIR - BDP, Diyarbakır 1 No'lu Hakimliği'nin, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyadaki imza föylerinin toplatılması kararına tepki gösterdi.

Bağlar İlçesi Sakarya Caddesinde aralarında BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu bir grup, "Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, ''vatana ihanet'' suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyadaki imza föylerinin toplatılması kararını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı Zümrüt, bölge ve Türkiye'nin birçok merkezinde PKK Lideri Abdullah Öcalan için başlattıkları imza kampanyası kapsamında 10 milyon imza toplamayı hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Kampanya çerçevesinde her yerde imza stantları açtıklarını dile getiren Zümrüt, "Stantlarımıza yasaklama kararı çıkardılar. Çünkü korktular ve kampanyadan çıkan talebi görmemek için yasakladılar" diyerek ev ev, semt semt ve mahalle mahalle imza listelerini gezdirerek kampanyayı sürdüreceklerini söyledi.

imza-yasagina-tepki---(2).jpg

“Halk tepkisiz kalmayacak”

İmza kampanyasına yönelik verilen yasaklama kararını kınadıklarını ve halkın bu engellemelere karşı takipsiz kalmayacağını dile getiren Zümrüt, imza stantlarına yönelik verilen kararın hukuksuz olduğunu belirterek, bu yaklaşımı kesinlikle kabul etmeyeceklerini kaydetti. Öcalan'a yaklaşımın geleceğin inşasında belirleyici olduğunu vurgulayan Zümrüt, "Demokratik bir sistemin Sayın Öcalan'ın özgürlük felsefesinin bugün için artık çığır aştığı engellenemeyeceği aşikardır" diyerek, "3 buçuk milyon insanın 2006 yılında tutuklama, infaz edilme gibi tüm korkuları hiçe sayarak 'Öcalan siyasi irademdir' dedi ve sahip çıktı" diye konuştu.

Zümrüt, "Hukuki sürecin peşini bırakmayacağız gerekirse AHİM'e kadar gideceğiz. Bizim yaptığımız çalışma insanı bir taleptir. Bu yasaklamayı asla kabul etmiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından, partililer, kurulan standta föyleri imzaladı. (ajanslar)

imza-yasagina-tepki---(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.