VİDEO - “İntihar çözüm değil, kapitalizme karşı çıkın”

VİDEO - “İntihar çözüm değil, kapitalizme karşı çıkın”
Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, ‘emek kampanyası’ başlattıklarını belirterek, emekçileri kapitalist sisteme karşı mücadeleye çağırdı.

Yılmaz Yigitler /Özel

Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, partisinin ‘emek Kampanyası’nın detaylarına ilişkin Tigris Haber’e konuştu.

‘Ekonomik kriz, toplumu sosyal kanser olarak sarıyor’

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle KKP’nin bir süreden beridir emek kampanyası başlattığını belirten Çiftyürek, pandemiden dolayı kampanyayı iki ay ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “ Kampanyamız normalde Mart ayında başlayacaktı. Ekonomik krizin özelikle sosyal sonuçları toplumu sosyal kanser olarak sarıyor ve ağırlaşıyor. Toplumu bütün olarak kemiriyor. Bu sosyal kanserin sonuçları büyüyen işsizlik, artan enflasyon günlük olarak tekrarlayan zamlar. Pazar yerlerinde hepimizin yüreklerini burkan yaşlı annelerimizin dedelerimizin geç saatlerde Pazar yerlerinde topladığı sebze ve meyve artıkları ve siftah yapmayan esnaf, bütün bunlar bizim kampanyayı başlatmamızın nedenlerindendir.”

 

sinan-ciftyurek.png

‘Evde annemin Babamın ekmeğini yemekten utanıyorum’

Türkiye’deki işsizlik tablosunu değerlendiren Sinan Çiftyürek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye İş verenler Sendikasının Genç İş Adamlar Derneğinin birlikte düzenledikleri anket sonuçları kendileri açıklıyorlar. Üniversite mezunu olan her yüz gençten 64’ü “ ben evde bunaldım. Evde annemin Babamın ekmeğini yemekten utanıyorum. Üniversiteyi bitirdim, bir yol parası bir ekmek parası verseler gidip çalışacağım” diyor. Malum küçük esnaf ise siftah yapamıyor. Tarım üreticileri Konya’dan Diyarbakır’a kadar yola çıkıp yol kesmeye başladılar. Peki, herkese para var. Küçük esnafa üreticiye neden iş yok? Birincisi bunu topluma taşımak istiyorum. Bu konuda rejimin üzerinde iktidarın üzerinde bir demokratik basınç kurmalıyız. Çabamız bu yönde, sokakta kahvede her yerde sürecek. Bu tablo dünyada da gittikçe ağırlaşıyor ve uyarıyoruz 1929’un tıpkı ikinci dünya savaşına yol açan krizin verileri var.  Birincisi o zamanda gümrük duvarları yükseltilmişti. Liberalizm küreselleşme dünya ya Evrenselleşme deniyor. Amerika gibi liberalizmin ana vatanı olan ülkede bile gümrük duvarları yükseltiliyor.”

İntihar çözüm değil, sistemi sorgulayın!

Emek kampanyası kapsamında yapacakları faaliyetlere ilişkin olarak ise Çiftyürek şöyle konuştu: “Biz Antep, Kars, Malatya’da, İstanbul’da sokakta, kahvede çağrıda bulunup, propaganda yapacağız. İşçilere, işsizlere kadınlarımıza ve gençlere çağrıda bulunacağız. Diyeceğiz ki kapitalizme taş atma zamanıdır. İntihar etme zamanı değil, intihar etmek tepkiyi öfkeyi kendi içine bırakmaktır. Bizi bugün intihara sürükleyen ve neden olan kapitalizmin ve onun sonuçlarına karşı tepkilerimizi demokratik olarak sokağa yansıtmamız lazım. Bizim bir sloganımız var “İş iş iş 6 saatlik iş herkese iş “ herkes altı saat çalışsın bunun zemini vardır. Eğer bugün 6 saat çalışsa herkes Türkiye’de hiç kimse işsiz kalmayacak. İkinci çağrımız da bugün “örgütlü mücadele” zamanıdır. Halen sendikalar “terör örgütü” gibi algılanıyor. Sendikalardan destek isteyeceğiz. Küresel piyasada tam da sol rüzgârın esme zamanıdır. Siyaseten uzak durmayın. Siyasal tercihiniz sizindir, ama sisteme ve kapitalist sömürü düzenine karşı eğer taş atmak istiyorsanız; sendikalarla, partilerimizle, işçi derneklerimizle örgütlü bir mücadeleyle kapitalizmin üzerine gidin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.