İptal edilen sarı basın kartları yeniden kullanıma açıldı

 İptal edilen sarı basın kartları yeniden kullanıma açıldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Kartları Komisyonu,  iptal ettiği sarı basın kartlarında geri adım attı. Sarı basın kartları iptal edilen gazetecilerin kartları yeniden kullanıma açıldı.

TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, yaptığı yazılı açıklamada sarı basın kartları iptal olan gazetecilerin kartlarının yeniden kullanıma açıldığını belirtti.

“Örgütlü mücadele geri adım attırdı” başlığıyla yapılan açıklamada Oral,  “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz hafta hukuk tanımaz bir karara imza atarak birçok gazetecinin basın kartını iptal etti. Meslektaşlarımızı görevlerini yapamaz duruma getirdi. Kartları iptal olan meslektaşlarımız meclise, bakanlıklara, adliyelere giremedi, haber takibi yapamadı. Ancak İletişim Başkanlığı kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak iptal ettiği Sarı Basın Kartlarını yeniden kullanıma açtı. Görünen o ki İletişim Başkanlığı yaptığı hatadan dönme yolunu seçti. Meslektaşlarımızın yaşadıkları bu mağduriyeti giderme yolunu seçen İletişim Başkanlığına tekrar bir çağrıda bulunarak bir yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden verilmeyen turkuaz kartlarını da bir an önce vermeye çağırıyoruz. Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı bu çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullanıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.