İran’da, Kürt sanatçıya idam cezası

İran’da, Kürt sanatçıya idam cezası
İran’da devam eden protestolara şarkılarıyla destek veren Kürt sanatçı SaminYassin, çıkarıldığı mahkemece idama mahkûm edildi.

TİGRİS HABER - İran’da Kürt kadın JinaEmini’nin “ahlak polisleri” tarafından 16 Eylül’de katledilmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. Protestolar boyunca siyasi şarkılar söyleyerek gösterilere destek veren ve 2 Ekim’de gözaltına alınan Kürt sanatçı SaminYassin (Seydî) çıkarıldığı mahkemece idama mahkûm edildi.

Ağır işkencelere uğradı

Kirmanşah kentinde gözaltına alınan ve ağır işkenceye uğrayan Yassin, günler sonra dün İran rejim mahkemesi önüne çıkarıldı. Yassin, kendisine yöneltilen 11 suçlamayı da kabul etmedi. Yapılan yargılamanın tamamı İran rejiminin “korku yaymak” amacıyla kullandığı yöntemlerden biri olarak İran devlet televizyonlarında canlı olarak yayınlandı. Mahkeme 10 dakika süren yargılamanın ardından Yassin’i idama mahkûm etti.

Karar protesto edildi

Kararın ardından İran ve Rojhilat’ın birçok kentinde gençler, sokaklara çıkarak kararı protesto etti. Yine dünyanın birçok ülkesinde yaşayan sanatçılar da Yassin’e verilen idam cezasını kınayarak, kararın geri çekilmesi için kampanya başlattı. (Mezopotamya Ajansı)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum