Irkçı saldırıya 8 suçtan suç duyurusu

Irkçı saldırıya 8 suçtan suç duyurusu
Diyarbakır Barosu’nun ardından Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi de Amedspor’a Bursa deplasmanında yapılan ırkçı saldırı ve tehditlerden dolayı 8 suçtan suç duyurusunda bulundu.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Amedspor-Bursaspor karşılaşmasında Bursalı taraftarlarının faili meçhul cinayetlerden hakkında yakalama kararı bulunan JİTEM elemanı Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, aynı suçlara karıştığı belirtilen ve bir iç hesaplaşmada öldürülen JİTEM elamanı Binbaşı Cem Ersever ile bu cinayetleri işlenmesine kullanılan beyaz Toros aracın fotoğraflarının açmasına bir suç duyurusu daha geldi. ÖHD Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Muharrem Şahin,şüpheliler hakkında “halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme”, “tehdit”, “görevi kötüye kullanma”, “genel güvenliği kasten tehlikeye sokma”, “hakaret”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kasten yaralama” suçlarından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şahin suç duyurusu dilekçesinde şüphelilerin, faili meçhul cinayetlerden yakalama kararı bulunan JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım, aynı suçlara karıştığı belirtilen ve bir iç hesaplaşmada öldürülen JİTEM elamanı Binbaşı Cem Ersever ile bu cinayetleri işlenmesine kullanılan beyaz Toros aracın fotoğraflarına korkutma amacıyla açmaları nedeniyle “tehdit” suçu işlediklerini belirtti. Aynı zamanda söz konusu posterlerin açılmasıyla “suç ve suçluyu övme” suçunun işlediğini suç duyurusu dilekçesinde kaydeden Şahin, bu posterlerin açılmasını önlemeyen mülki idare amirlerinin ve kolluk güçlerinin “görevi kötüye kullanma” suçu işlediğini kaydetti.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlendi’

Suç duyurusu dilekçesinde, Amedspor ekibine yönelik otel ve sahada devam eden ırkçı saldırıda, kullanılan ifadelerin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “hakaret” suçu kapsamında olduğunu belirten Şahin, şüphelilerin Amed ekibine yönelik saldırıda kullandıkları havai fişek, mermi, buz, çakmak ve diğer araçlarla “genel güvenliği tehlikeye atma” suçu işlediklerini ifade etti.

‘Kasten öldürmeye teşebbüs suçu işlendi’

Amedsporlu oyuculara karşı Bursaspor tribünlerinden el ve sapan kullanılarak atılan cisimler içerisinde taş, buz şişesi, çakmak ve açık vaziyette fırlatılan bıçakların “kasten öldürmeye teşebbüs” suçu kapsamında olduğu vurgulanan suç duyurusunda, aynı zamanda şüphelilerin bu ve benzeri eylemleriyle “kasten yaralama” suç işledikleri kaydedildi.

‘Failler ve suça göz yumanlar cezalandırılmalı’

Şüphelilerin tespit edilmesi istendiği suç duyurusunda, “Gerek yayıncı kuruluş ve gerekse de sosyal medyada yer alan görüntü kayıtlarında kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, hakaret, tehdit, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma suçu, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama,suçu ve suçluyu övme suçlarına bizzat dahil olan failler ile bu eylemlerin gerçekleştirilmesine bilerek veya ihmali davranışlarla sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında gerekli soruşturmaların yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılması talep olunur” denildi.

Suç duyurusunda, re’sen yapılacak araştırma, inceleme sonucunda tüm şüpheli/şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması, soruşturma neticesinde kamu davası açılarak ceza verilmesini talep edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.