Irkçı saldırıya uğrayan Diyarbakırlı genç tutuklandı
TİGRİS HABER - Diyarbakır’dan çalışmak için Kastamonu'ya giden 18 yaşındaki Furkan Oğlak, Kürtçe müzik dinlediği için ırkçı saldırıya uğradı. İnşaatta çalışmak için 11 Temmuz’da Diyarbakır’dan Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine giderken yolculuk sırasında Kürtçe müzik dinlediği için yolcuların baskısına uğrayan Oğlak, ardından “terörist” söylemleriyle ırkçı saldırıya maruz kaldı, polisin çağrılmasıyla gözaltına alındı.

Yaşananlara dair bilgi veren Furkan Oğlak’ın babası Bilal Oğlak, oğlunun 11 Temmuz’da inşaatta çalışmak için Kastamonu’ya gittiğini, 12 Temmuz’da da gözaltına alınıp aynı gün tutuklandığını kendilerinin ise sonradan yaşananlardan haberdar olduğunu söyledi. Tutuklanarak Kastamonu E Tipi Cezaevi’ne konulan oğlunu görmeye gittiğini ve bu şekilde yaşananlardan haberdar olduğunu söyleyen baba Oğlak, gözaltına alındıktan sonra oğlunun yaptığı sanal medya paylaşımlarına bakıldığını, Selahattin Demirtaş, Yılmaz Güney ve sürece dair paylaşımların da suçlama konusu yapıldığını dile getirdi.
TECRİT ALTINDA TUTULUYOR
Baba Oğlak, "Cezaevinde siyasi tutsaklar bulunmadığı için Furkan şu anda tecrit altında tutuluyor. Açık görüş için gittiğimizde cezaevinin bize karşı yaklaşımı da kimliğimizden dolayı farklıydı" dedi. (MA)
Kaynak:Mezopotamya Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.