İş cinayetleri işçileri isyan ettirdi

İş cinayetleri işçileri isyan ettirdi
Sabah saatlerinde 3. hava limanı Akpınar kampı önünde toplanan işçiler iş kazaları ve ölümleri protesto etmek amacıyla yol kapatarak yönetim binasına yürüdü.

Jandarma, işçilere  gaz bombası ve plastik mermilerle müdahalede bulundu.

3. havalimanında çalışan işçilerden alınan bilgilere göre, iki gün önce işçileri taşıyan iki otobüsün çarpıştı. Çok sayıda ambulansın kaza yerine geldiğini belirten işçiler yaralanan işçiler  hakkında da herhangi bir bilgiye ulaşılmadıklarını ifade ettiler.  İşçiler, havalimanı inşaatında buna benzer bir çok kazanın olduğunu ancak yeterli güvenlik önemleri alınmadığı için her gün kazaların yaşandığını ve yetkililerden bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiler.

İşçilere Jandarmadan sert müdahale!

İnşaat- iş sendikası hesabından paylaşılan bilgilere göre ise hava limanının ağır çalışma koşullarına, iş kazaları ve ölümlere dikkat çekmek için binlerce işçi; Akpınar kamp yolunu kapatarak eylem yapan işçilere Jandarmanın sert müdahalesi oldu. Sendika, eyleme jandarmanın gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale ettiğini belirterek şu bilgilere yer verdi: ‘‘Jandarma, işçi arkadaşlarımıza gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. Sendika temsilcileri de saldırı anında, işçi arkadaşlarımızla birlikteydi. Burada birikmiş devasa öfkeyi ne biber gazı ne de plastik mermi zapt edemez. İşçi arkadaşlarımızın yakıcı ve yıkıcı öfkesi bu köle kampını yerle bir edecek nitelikte!"

Sendikadan ayrıca video çeken işçilere ve  sendika üyelerine, video çekimi yapanların tek tek belirlenip cezalandırılacağı tehdidinde bulunulduğu ifade edildi. Öte yandan yapılan eylemin kanunsuz olduğu şeklinde anonsların yapıldığı da belirtildi.  

Harun Aytulun

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.