İşçiler mahkemeyi kazandı, mülakata takıldı

İşçiler mahkemeyi kazandı, mülakata takıldı
Diyarbakır Büyükşehir’den atılan işçiler mahkeme kararıyla dönerken belediyenin mülakatıyla elendi. İşçiler kendilerinin alan dışı sorularla elenmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Abdullah Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 240 işçi 2018 yılında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumsuz olması sebebiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarılan Abdullah Yılmazer, işe dönmek için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, belediyenin güvenlik soruşturma gerekçesini kabul etmeyerek, davacının sınava tabi tutulup atanıp ya da atanmayacağına karar verilmesini istedi.

Yazılı sınavına tabi tutulan işçilere sınavda başarısız olduklarına dair belge geldi. İşçiler, kendilerini sınavda elemek için alan dışı soruların sorulduğunu söyleyerek görevlerinin iade edilmesini istedi.

Mahkemenin işe dönüş kararı

Mahkemenin işçilerin işe dönüşü ile ilgili verdiği karar şöyle; “Kararnamenin ilgili maddelerinde belirtildiği üzere sürekli işçi adayının şartları taşıması halinde yazılı ve/veya sözlü ya da uygulama sınavında alınarak sınavda başarılı olması ve ayni şartlan taşımaya devam etmesi halinde sürekli işçi kadrosuna atanacak, ancak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumsuz olması sebebiyle şartlardan birini taşımadığı gerekçesiyle söz konusu bu sürecin kesintiye uğradığı göz önüne alındığında, dava konusu işlemin Dairemiz kararıyla iptal edilmesi neticesinde bu sürecin ettirilmesi ve bu süreçte yarım kalan değerlendirmeler tamamlanarak davacının atanıp atanmayacağına karar verilmesi gerektiği açıktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.