IŞİD iki bacağını, kayyum işini aldı

IŞİD iki bacağını, kayyum işini aldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, 5 Haziran 2015’te HDP’nin Diyarbakır mitingine İŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden yönetmen Lisa Çalan’ı işten attı.

Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır Mitingine İŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan ve diğer 7 kişinin Diyarbakır Belediyesi’ndeki işlerine son verildi.

Lisa Çalan, “Elbette işsiz kalanlardan farkım yok. Benim tek ayrıcalığım fiziksel koşullarım sebebiyle iş bulma imkânımın başkalarına göre çok sınırlı olması” dedi.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda, Lisa Çalan da dahil olmak üzere 8 kişi işten çıkarıldı. Kendilerine “Bu kadrolara ihtiyaç olmadığı” söylenerek işten çıkarılan 8 kişi arasında müzik ve tiyatro sanatçıları da bulunuyor.

isid-iki-bacagini-kayyum-isini-aldi-(2).jpg

“Fiziksel koşullarım sebebiyle iş bulma imkânımın başkalarına göre çok sınırlı”

Yönetmen Lisa Çalan, 2016 yılından bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nde sahne tasarımcısı olarak görev yapıyordu. Çalan işten atılmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Kayyımlar 2016 yılından bu yana birçok arkadaşımızın işine son verdi. Ben de onlardan biriyim. Elbette işsiz kalanlardan farkım yok. Benim tek ayrıcalığım fiziksel koşullarım sebebiyle iş bulma imkânımın başkalarına göre çok sınırlı olması. Terörle Mücadele Kanunu’na göre terör mağdurlarının kamuda istihdam edilmesi gerekiyor. Beni de etmişlerdi. Peki, ne oldu da işten atıldım? Beni arama lütfunda bile bulunmadılar. Adresime gönderilen evrakı bekliyorum. En üzücü yanı da bizim işten atılmamız kararını verenlerden birinin çok uzun yıllardır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve hepimizin tanıdığı biri olması.”

“Yıllarca adalet peşinde koştum, şimdi de iş hakkım için mahkemelere taşınacağım anlaşılan”

Yıllarca süren davalarını geçen ay sonuçlandığını belirten Çalan, “IŞİD’li üç sanığa müebbet hapis cezası verildi. Devlet bu patlamada kendi kusurunu kabul edip bana tazminat ödedi ve arkasından işten çıkarıldım. Ben mahkemelerden kurtulamayacak mıyım? Yıllarca adalet peşinde koştum, duruşmalara gidip geldim. Şimdi de iş hakkım için mahkemelere taşınacağım anlaşılan.” dedi.

“Bana bu haksızlığı yapanlarla da mücadele edeceğim”

Bacaklarımı kaybettikten sonra hatırlayamadığı sayıda ameliyat geçirdiğini vurgulayan Çalan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedavim halen devam ediyor. Mekanik protezlerimin bakımı, onarımı ve tedavi masraflarım için benim sigortaya ihtiyacım var. Bunu herkes biliyor. Düzenli olarak kendi imkanlarımla yurt dışına gidip protezlerimin ayarlarını yaptırıyorum. Bütün bu harcamaları da kendim karşılıyorum. Ben ayağa kalkmak ve duruşmada katillerin karşısına dikilerek onlardan hesap sormak için mücadeleden hiç vazgeçmedim, bana bu haksızlığı yapanlarla da mücadele edeceğim.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum