IŞİD korkusunu atlatamadı, ötanazi ile hayatına son verdi

IŞİD korkusunu atlatamadı, ötanazi ile hayatına son verdi
17 yaşında olduğu 2016 yılında, Brüksel'deki IŞİD saldırılarına tanıklık eden Shanti De Corte'nin ötanazi ile hayatına son verdi. Annesi, kızının yaşadıklarını televizyona anlattı.

TİGRİS HABER - IŞİD'in 2016'da Belçika'da düzenlediği eş zamanlı saldırılardan kurtulan Shanti De Corte, depresyon nedeniyle 23 yaşında ötanazi ile yaşamına son verdi. Annesi Marielle, "O gün onu gerçekten yıktı. Kendisini bir daha asla güvende hissetmedi" dedi.

IŞİD, 22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanını ve metro istasyonunu üç eş zamanlı intihar saldırısıyla hedef almıştı. Saldırılarda 32 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı.

O tarihte 17 yaşında olan De Corte, havalimanındaki saldırılara tanıklık etti. IŞİD vahşetinde fiziksel bir yara almadı ama bir daha asla iyileşmedi. Panik ataklar yaşadı, IŞİD saldırıları sonucu girdiği depresyonu ve travma sonrası stres bozukluğunu atlatamadı.

Memleketi Antwerp'de bir psikiyatri kliniğinde terapi görse ve ilaç kullansa da, 2018 ve 2020'de iki defa canına kıymak istedi. De Corte'nin 7 Mayıs 2022'de, iki psikiyatrın talebini onaylaması sonrası ötanazi ile yaşamına son verdiği ise annesinin açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Anne Marielle De Corte kızının saldırılara tanıklık etmesinden sonra sık sık panik atak yaşadığını söyleyip "Başka insanların olduğu hiçbir yere gitmek istemiyordu. Korkuyordu" dedi. (Artı Gerçek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.