IŞİD'e Katılmak İsteyen 3 Kişi Ortadan Kayboldu

IŞİD'e Katılmak İsteyen 3 Kişi Ortadan Kayboldu
Gaziantep'in Suriye'ye sınır kapısı olan Karkamış İlçesi'nde bugün çok garip bir olay yaşandı.

IŞİD'e Katılmak İsteyen 3 Kişi Ortadan Kayboldu

 

Gaziantep'in Suriye'ye sınır kapısı olan Karkamış İlçesi'nde bugün çok garip bir olay yaşandı. Karkamış Sınır Kapısı'na gelen Sudan uyruklu 3 kişi, buradaki yetkililere sanki çok normal bir istekmiş gibi başvurup, "Biz İŞİD'e katılmak için karşıya geçmek istiyoruz" dediler. Tabi bu istek reddedildi, 3 terörist adayı kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. Ancak, gariplik bununla sınırlı kalmadı. Yabancı uyruklular ellerini kollarını sallayarak uzaklaştılar ve adeta buharlaştılar. Nereye gittiklerini kimse öğrenemedi.

IŞİD'E KATILMAK İÇİN GELDİLER

Suriye ile sınır komşusu olan Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, vatandaşlar sınırı geçerek IŞİD'e katılmak isteyen yabancı uyruklu kişilere isyan ediyor. Son olarak Sudan uyruklu oldukları ve sınırı geçerek IŞİD saflarına katılmak isteyen 3 kişi güvenlik güçlerince engellendi. Karkamış'ta yaşayan vatandaşlar IŞİD'e katılmak için yabancıların hemen her gün ilçelerine gelerek sınırı geçmeye çalıştıklarını ve bu durumun kendilerini tedirgin etiğini söyledi. İç savaşın sürdüğü Suriye'nin IŞİD'in kontrolündeki Cerablus ilçesinin karşısında bulunan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaşayan vatandaşlar, hemen hemen her gün dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı uyruklu kişilerin IŞİD saflarına katılmak üzere ilçeye geldiğini söyledi.

SINIR BÖLGESİNDEN GÖZDEN KAYBOLDULAR

Son olarak dün öğleden sonra Sudan uyruklu oldukları öğrenilen üç kişi, sınırı geçmek için geldikleri Karkamış sınırındaki gümrük kapısına giderek Cerablus'a geçmek istedi. Ancak, bu kişiler güvenlik güçleri ve gümrük kapısı görevlileri tarafından geri çevrildi. Karkamışlıların tepki göstermesi üzerine yabancı uyruklu kişiler, sınır bölgesinden uzaklaşarak gözden kayboldu.

"CAN GÜVENLİĞİMİZDEN ENDİŞE EDİYORUZ"

Sınıra birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan Cerablus'a geçmek isteyen yabancıların geldiklerini ve tel örgülerden geçerek IŞİD saflarına katıldıklarını belirten vatandaşlar, "Yeter artık buna bir son verilsin. Her gün birçok yabancı ilçemize geliyor ve buradan Cerablus'a geçmek istiyor. Zaten savaş başladıktan sonra Karkamış'ta hayat durdu. Her gün dünyanın her yerinden gelen insanlar sınırın karşı tarafına geçerek IŞİD'e katılmak istiyorlar. Kim olduklarını, ne olduklarını bilmiyoruz, ailemizin ve kendimizin can güvenliğinden endişe ediyoruz" dediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.